Готови ли сте за iPhone X?

Готови ли сте за iPhone X?
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    03.11.2017
  • Сподели:

600 долара за запазено място на опашка за продукт, който струва 999 долара? Доживяхме да видим черен пазар за такава услуга. Оказва се, че толкова струва "опцията" да се вклиниш в огромната маса хора, които искат да са сред първите купувачи на новия iPhone X в Москва.

 

3 ноември е денят, в който дългоочакваният юбилеен (и най-скъп) iPhone излиза на пазара в 51 държави, включително в България. Премиерата на устройството беше направена още в началото на септември, а "по-традиционните" iPhone 8 и iPhone 8 Plus започнаха да се продават още преди месец и половина.

 

Заклетите фенове на Apple, които държат да ъпдейтнат устройствата си до специалната Десетка, трябваше да чакат допълнително заради по-бавното и по-сложно производство на смартфона.

 

Интересът със сигурност си заслужава: iPhone X въведе доста сериозни промени не само във външния вид на смартфона, но и в развитието на софтуера.

 

Освен че можете да отключите устройството си само с поглед (и без пръстов отпечатък поради отстраняването на Home-бутона), част от приложенията в iPhone X дават възможност и да използвате лицето си, за да го превърнете в анимирано емоджи при чат с приятели.

 

Засега възможностите за пълноценно използване на технологията на Apple са твърде ограничени - разработчиците на мобилни приложения тепърва ще трябва да наваксат. Интерфейсът на повечето app-ове не е пригоден за по-удължения екран на iPhone X, който за първи път премахна всички черни ленти в долната и горната част на дисплея (с изключение на панела със сензорите за разпознаване на лицето).

 

Засега само Twitter е оптимизиран за правилно вписване в по-особения екран на iPhone X.

 

Устройството идва с новия A11 Bionic процесор, който дава сериозна мощност и бързина на работата, наред с добавянето на хардуер с невронна мрежа, който може да изпълнява до 600 млрд. операции в секунда. Всъщност той задвижва Face ID, "анимоджитата" в чата и други задачи, свързани с изкуствен интелект.

 

Как да купя iPhone X в България

 

Два от трите мобилни оператора - Mtel и Telenor - вече пуснаха предварителните поръчки за iPhone X. Цените при телекомите в комплект с конкретен абонаментен план варират от 1659.99 лв. за iPhone X с 64 GB, до 1959.99 лв. за по-големия iPhone X с 256 GB памет (предлагат се и опции за лизинг).

 

В момента онлайн магазинът на Mtel няма устройствата в наличност. Първите бройки iPhone X вече се доставят на поръчалите смартфона предварително. От следващата седмица iPhone X ще бъде наличен в магазините и на сайта на Mtel.

 

Приемането на предварителни поръчки в Telenor продължи седмица и приключи на 2 ноември.

 

Премиум търговецът на Apple за България iStyle продава устройството срещу 2322 лв. в брой за iPhone X с 64 GB памет или 2649 лв. за по-големия модел (предлага се и на разсрочено плащане за 18 месеца без олихвяване).

 

В двата хипермаркета Технополис и Техномаркет цените са: 2299 лв. за iPhone X 64 GB / 2649 лв. за 256 GB.

 

Ако го поръчате през iabalka.eu, цената на по-малкия iPhone X е 2310 лв., а на този 256 GB памет - 2654 лв.

Онлайн магазинът на Novmak.com го предлага за 2342 лв. (64 GB) и 2679 лв. (256 GB).

 

Още едно премиерно за 2017 г. устройство на Apple вече е налично на пазара в България - Mtel започва да продава таблетите iPad 9.7 и iPad Pro (2017) с абонаментните си планове Мтел Сърф.

Прочетена 654 пъти