McLaren P1: Силна заявка

При конструирането му инженерите в Уокинг са имали една единствена задача – да направят „най-добрия автомобил в света на пътя и на пистата”.
Дизайнът на P1 е силно повлиян от MP4-12C и прави впечатление с челните светлини, които като форма копират знака на McLaren, отворите на предния капак, масивния сплитер, LED стоповете и нестандартната задна част. На този етап няма никаква информация за силовия тракт, но в официално съобщение пише изрично, че P1 „ще се позиционира над 12C и 12C Spyder и като цена, и като динамика”. 

Първоначалните слухове са, че наследникът на F1 ще получи петлитров централно разположен V8 мотор, който ще генерира около 800 к.с.. McLaren работи по развитието му заедно с Ricardo, докато доставчик на седемстепенната трансмисия с два съединителя ще бъде Graziano.
По всяка вероятност McLaren ще приложи и наученото във Формула 1 по отношение на KERS системите, за да достигне максимална мощност от близо 900 к.с., както и за да ограничи емисиите CO2.
Новият модел ще започне да се произвежда още в края на тази година в Технологичния център на McLaren, където в момента се сглобява MP4-12C. Първите доставки би трябвало да започнат най-късно след 12 месеца.


Станете почитател на Класа