Гръмна допинг скандал със замесен цесекар

Гръмна допинг скандал със замесен цесекар
  • Публикация:  БЛИЦ
  • Дата:  
    28.11.2018
  • Сподели:

Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт беше замесен в допинг скандал, който разтресе румънския футбол. Немският специалист е обвинен, че е участал в допинг афера в Стяуа, когато работеше в гранда от Букурещ. 

Разследването е на вестник "Газета Спортурилор". Изданието твърди, че по времето на Нойберт играчите на Стяуа са употребявали непозволени средства. 

"Стана въпрос за моите методи на тренировка в Стяуа и се изговориха много лъжи. Забавлявах се с внушението за жълтите пликчета, които носиха футболистите на тима. Пликчетата бяха с такъв цвят, за да не се объркат играчите. Те съдържаха протеин, а не е препоръчително футболистите да го консумират по време на мач. Нашият физиотерапевт им даваше тази течност след мачовете. Идиотско е да се дава по време на мач, защото е смешно", казва Нойберт в интервю за "Диги Спорт" след разкритието.

"Мога да кажа, че никога не съм прибягвал до допинг, до ЕПО (еритропоетин). Не съм лекар и не мога да предписвам медикаменти и инжекции. Спокоен съм, няма какво да крия. Знам какво правя за възстановяването на играчите и съм го показал в Стяуа, в Ал Хилал, в ЦСКА. Имам чувството, че за Лауренциу Регекампф всичко е наред, а аз и Раду (б.р. - бившият лекар на Стяуа) сме изкупителни жертви", добавя Нойберт. 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа