Китайският стелт самолет Chengdu J-20 за първи път показа бойна готовност

Китайският стелт самолет Chengdu J-20 за първи път показа бойна готовност
  • Публикация:  Ж.Школски
  • Дата:  
    08.04.2021
  • Сподели:

Лещите Лунебург са устройство, използвано по време на не-бойни полети, така че самолетите стелт да могат да бъдат открити от радарите. Липсата им може да означава, че показаният самолет участва в реална бойна мисия.


Многофункционалният изтребител Chengdu J-20 се появи миналата неделя на фестивала Qingming без лещите Лунебург.


Държавният канал CCTV 7 публикува снимки от демонстрацията, която включваше няколко въздушни маневри.


В коментар след полета, пилотът Сун Тен подчерта високото ниво на подготовка на китайската военна авиация.прочутите въздушни боеве на миналото, ще се обучават, за да бъдат готови за бой по всяко време и решително да пазят националния суверенитет и достойнство", каза военният.
От своя страна китайски военен експерт, който предпочете да остане анонимен, обясни пред вестник Global Times, че лещите на Лунебург се използват по време на не-бойни полети, като например учебните полети, или по време на транзитно прелитане, когато е необходимо да се проследи движението на самолетите, за да се избегнат произшествия.


По същия начин те може да се използват като възпираща мярка в някои сценарии на военни операции. Липсата на лещите на Лунебург може да означава, че показаният самолет участва в реална бойна мисия, отбеляза експертът.

Станете почитател на Класа