«САЩ ще бъдат наказани: «Русия пази света от Трета световна война»

«САЩ ще бъдат наказани: «Русия пази света от Трета световна война»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.04.2021
  • Сподели:

Журналистът, военен експерт и главен редактор на списание „Национална отбрана“ Игор Коротченко сподели за основната застраховка на света от трета световна война.

 

«Американците знаят, че ще бъдат наказани», каза специалистът, коментирайки тренировъчната ядрена «ядрена атака» на САЩ.

 

"САЩ ще бъдат наказани: "Русия пази света от Трета световна война"

 

 

Американските медии, позовавайки се на Пентагона, споделихеа за учебна «ядрена атака», насочена към Русия. Американски бомбардировачи «репетираха» край бреговете на Великобритания, Гренландия, Исландия.

 

Коротченко припомни, че всички ядрени държави имат специални стратегически подразделения, които винаги са готови да изпълняват задачи по предназначение. Поради тази причина в американските тренировки няма сензация. Да, Съединените щати активно усвояват небето над арктическите и приарктическите държави, но това не е новина.

 

«Но искам да кажа, че първо, Русия много активно създава днес ешелон от система за въздушно-космическа отбрана. Разполагаме с най-новите зенитно-ракетни системи С-400 на архипелага Нова земя. С-400 са разположени на Колския полуостров и в Тикси. В Тикси модернизираните С-300 все още действат, но въпреки това увеличаването на групировката е в ход», заяви военният експерт.

 

На въоръжение постъпват Toр-M2ДТ. Тези зенитни ракетни системи с малък обсег на действие могат автономно да провеждат военни операции в Арктика, както и да защитават най-важните обекти на арктическата инфраструктура. Коротченко добави, че руските военни предварително откриват всички въздушни цели и обекти и ги ескортират.

 

Ако те демонстрират някакви враждебни намерения, тогава, разбира се, те ще бъдат унищожени.

 

«У нас арктическият компонент на въздушно-космическата отбрана на Русия се развива много активно през последните години. Особено най-новите системи и комплекси, като С-400 и Тор-M2ДТ в арктическата му версия», каза събеседникът на руския «Първи канал».

 

Според него, това са много добри системи, които обезпечават надеждността на руските граници.

 

По принцип използването на американското ядрено оръжие срещу Русия означава глобална ядрена война.

 

Разбира се, че американците знаят, че за това ще бъдат наказани с ответния удар на възмездието.

 

Затова цялото това дрънкане на оръжия няма да доведе до разпалване на ядрена война, защото руските граници са надеждно защитени, а зад гърба стоят стратегическите ядрени сили на Русия, от които се страхува целият свят, но точно те предпазват света от Трета световна война», завърши експертът.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа