Завръщането на руския крайцер «Москва»: НАТО са в ярост

Завръщането на руския крайцер «Москва»: НАТО са в ярост
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.03.2021
  • Сподели:

Русия „извади“ трика с ракетния крайцер „Москва“, което даде възможност сериозно да се увеличи мощта на руския Черноморски флот. Това пише китайско издание Sohu.

 

Завръщането на руския крайцер "Москва": НАТО са в ярост

 

Китайските анализатори посочват, че постоянното присъствие на американски военни кораби в Черно море поражда все по-голяма загриженост от страна на Русия. В тази връзка Москва предприема мерки, насочени към защита на руските интереси в Черноморския регион.

 

Военните експерти са уверени, че преди време Руската федерация е успяла да направи изключително важна маневра — да върне ракетния крайцер «Москва» в експлоатация. Той е в състояние да промени разположението на силите във водната зона най-близо до границата, тъй като притежава изключително големи нападателни и отбранителни способности.

 

Преди няколко години руските власти имаха пред себе си въпроса: какво да правят с ракетния крайцер. Той влиза в експлоатация в началото на 80-те години. По време на управлението на Путин е решено  ракетният крайцер «Москва» да бъде изпратен на дълъг ремонт, в резултат на което експлоатационният му живот е удължен с 20 години.

 

«Пристигането на ракетния крайцер «Москва» напълно промени баланса на силите в Черно море. …НАТО са в ярост от укрепването на руския Черноморски флот», подчертават експертите.

 

Това беше голяма изненада за западните военни, твърдят експертите от изданието. Те не са вярвали, че Русия е способна да върне към живот толкова мощна бойна единица.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа