Бил Гейтс: Изумен съм от «лудите и зли» конспиративни теории срещу мен

Бил Гейтс: Изумен съм от «лудите и зли» конспиративни теории срещу мен
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    28.01.2021
  • Сподели:

Съоснователят на Microsoft, превърнал се във филантроп Бил Гейтс заяви, че е изумен от обема на «лудите и зли» теории на конспирацията за него, разпространяващи се в социалните медии по време на пандемията COVID-19 и заяви в сряда, че би искал да проучи какво е зад тях.

 

В интервю за «Ройтерс» Гейтс каза, че милионите онлайн публикации и «луди конспиративни теории» за него и за топ американския експерт по инфекциозни болести Антъни Фаучи вероятно са се утвърдили отчасти поради комбинация от плашеща вирусна пандемия и възхода на социалната медии.

 

«Никой не би предвидил, че аз и д-р Фаучи ще бъдем толкова използвани в тези наистина зли теории. Много съм изненадан от това. Надявам се да изчезне.»

 

Гейтс, милиардер, който се оттегли от поста председател на Microsoft Corp през 2014 г., чрез своята филантропска фондация «Бил и Мелинда Гейтс» е отделил най-малко 1,75 млрд. долара за глобалния отговор на пандемията COVID-19. Това включва подкрепа за някои производители на ваксини, диагностика и потенциални лечения.

Откакто пандемията започна преди година, милиони конспирации се разпространиха в интернет, подхранвайки дезинформация за коронавируса, неговия произход и мотивите на работещите за борба с него.

 

Те включват твърдения, че Фаучи и Гейтс създали пандемията, за да се опитват да контролират хората, че искат да се възползват от разпространението на вируса и че искат да използват ваксини, за да вмъкват проследяващи микрочипове в хората.

 

«Но хората наистина ли вярват на тези неща? Наистина ще трябва да се обучим за това през следващата година и да разберем… как това променя поведението на хората и как трябва да го сведем до минимум», коментира Гейтс.

 

Гейтс похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководител на Националния здравен институт на САЩ, като «умни» и «прекрасни хора» и каза, че очаква с нетърпение да ги види как работят ефективно и да говорят истината при новата администрация на президента Джо Байдън.

 

За пандемичния отговор на бившия президент Доналд Тръмп , Гейтс заяви, че «понякога се чувстваше така, сякаш те бяха единствените нормални човек в правителството на САЩ«.

 

«Вълнувам се от екипа, който Байдън избра» за справяне със здравната криза, каза Гейтс.

 

Гейтс е доволен, че при Байдън САЩ се върнаха в СЗО и «че той назначи умни хора и от факта, че д-р Фаучи няма да бъде потискан».

Станете почитател на Класа