„Ще гръмне силно“ - при Байдън украинският конфликт ще достигне нова степен на изостряне

„Ще гръмне силно“ - при Байдън украинският конфликт ще достигне нова степен на изостряне
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    18.01.2021
  • Сподели:

Новата администрация на Белия дом, оглавявана от демократа Джо Байдън, ще се стреми към окончателно уреждане на украинския конфликт, пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten. А евентуалното назначаване на дипломата Виктория Нуланд в Държавния департамент на САЩ показва, че за това ще бъдат използвани всички налични средства: от военните до хибридните.

 

При новия президент на САЩ Джо Байдън украинският конфликт "ще достигне нова степен на обостряне", пише Deutsche Wirtschafts Nachrichten. „Ще гръмне силно“, сигурен е авторът на статията. Германският журналист вярва, че този път Вашингтон ще се стреми към окончателно уреждане на кризата. Въпросът е дали Русия ще може да устои на натиска на САЩ.

 

Ако Байдън назначи бившия дипломат Виктория Нуланд на пост в Държавния департамент на САЩ, това ще бъде „късмет“ за Украйна, защото тя е пламенна привърженичка на антируската политика, продължава изданието. Нуланд вярва, че през 2021 г. Съединените щати трябва да оглавят демокрациите по света за по-ефективна борба с Кремъл.

 

Според нея Западът трябва да предприеме конкретни стъпки, за да увеличи цената на конфронтацията и милитаризацията за Москва. Под това тя подразбира: поддържане на големи бюджети за отбрана, по-нататъшна модернизация на ядрените оръжия, собственост на САЩ и на техните съюзници, използване на нови видове ракети и системи за противовъздушна отбрана, създаване на постоянни военни бази по източната граница на НАТО и увеличаване на броя на съвместните учения.

 

Нуланд също призовава да не забравяме, че руснаците са недоволни от икономическия спад в тяхната страна. Покупателната способност на гражданите пада. Според американския дипломат, ръководителят на Кремъл е твърде увлечен от „външнополитически авантюри“, без да се интересува много от благосъстоянието на своя народ, но засега той се крепи над водата благодарение на Националния фонд за социално подпомагане.

 

 

Превод: ЕС

Станете почитател на Класа