След скандала със сърпа и чука...

След скандала със сърпа и чука...
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    04.12.2020
  • Сподели:

Джен Псаки, която Байдън възнамерява да назначи за пресскретар на Белия дом, се оказа в центъра на скандал. След като в интернет се появи стара снимка, на която тя е с шапка със съветски символи, Псаки заяви, че всеки, който я критикува, волно или неволно, работи за руската пропаганда, съобщава Fox News.

Бъдещият прессекретар на Белия дом Джен Псаки беше подигравана, тъй като твърди, че нейните критици са марионетки на руската пропагандна машина, пише Fox News.

 

 

Псаки заемаше длъжността прессекретар на Държавния департамент на САЩ по време на администрацията на Обама и впоследствие работи за CNN. Малко след като новоизбраният президент Джо Байдън я включи в своя екип за връзки с обществеността, в интернет изплува снимка на Псаки от 2014 г., на която тя позира с розова шапка с комунистическа символика, съобщи новинарският сайт. В допълнение към нея тази снимка показва бившия й шеф Джон Кери, руския външен министър Сергей Лавров и официалния представител на МВнР Мария Захарова.

Както отбелязва Fox News, розовата шапка със сърп и чук е подарена на Псаки от нейната колежка Мария Захарова като част от размяната на подаръци. Авторът на статията припомня, че сърпът и чукът са били на герба на СССР, а също така „са се превърнали в символ на икономическото и политическо потискане, което се случва при комунистическите режими“.

Когато на бивш служител на Държавния департамент й беше припомнено за „противоречивата“ история със шапката, тя каза, че всичко е „руска пропаганда“.

За всички, които не са били мишена на руската пропаганда (копие на Майкъл Макфол и Хилари Клинтън): Целта е да се дискредитират мощните гласове и да се разпространи дезинформация, за да се обърка обществеността, написа Псаки в Twitter - Всеки, който повтаря това (поради незнание или не), е просто марионетка на пропагандната машина.“

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа