Зоран Заев нарече "червена линия" всеки въпрос за македонската идентичност

Зоран Заев нарече "червена линия" всеки въпрос за македонската идентичност
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    22.11.2020
  • Сподели:

Зоран Заев съжалява за блокадата на България за ЕС, пише Франс прес след интервю с премиера на Северна Македония, съобщава "Независен весник". Заев посочва пред АФП, че източната съседка е поднесла "неприятна изненада". Създаден е голям гняв между братски народи, които живеят от двете страни на границата, оценява Заев, но все пак изразява увереност, че е възможна стъпка напред. Напомняйки, че съществува абсурдност в целия проблем, Заев подчертава, че всеки въпрос за македонската идентичност е "червена линия".

 

 

Показахме колко вярваме в европейските ценности, заявил Зоран Заев. Сега, когато Европа трябваше да покаже своите европейски ценности, те не бяха там, посочил той, намеквайки за компромиса с промяната на името, пише скопският вестник.

Блокадата на България за мечтите на Северна Македония за влизане в Европейския съюз противоречи на ценностите на блока и предизвиква много горчивина сред нас, казал Заев.

Всеки въпрос за македонската идентичност е "червена линия". Това е въпрос, свързан със самоопределянето, което е в сърцето на европейския проект, заявил Заев, цитиран от "Независен весник".

Станете почитател на Класа