Ислямист закла трима души в църква в Ница. Пазач на френското консулство е нападнат в Джеда

Ислямист закла трима души в църква в Ница. Пазач на френското консулство е нападнат в Джеда
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    29.10.2020
  • Сподели:

Трима души са убити и няколко ранени при нападение на ислямист с нож в църква във френския град Ница, съобщи АФП. Нападението е извършено в църквата "Нотр-Дам". Президентът Макрон пътува към мястото. Междувременно в Саудитска Арабия охранител на френското консулство в Джеда бе ранен с нож, нападателят е саудитец и е арестуван.

 

 

Общинската полиция е арестувала извършителя, който е откаран в болница, след като е бил прострелян от полицаи. Той е около двадесетгодишен, обявил, че името му е Брахим и е действал сам. Взети са му пръстови отпечатъци, за да се установи самоличността му.

Първата жертва е 70-годишна жена, която отишла рано сутринта в църквата, за да се моли. Тя е била намерена заклана и "почти обезглавена" близо до купела за светена вода в храма. В църквата е намерен убит и 45-годишният клисар. Третата жертва е 30-годишна жена, която успяла да стигне до близкото кафене, но там издъхнала от раните си, след като тялото й било намушкано няколко пъти. При нападението има и няколко ранени.

Междувременно в Саудитска Арабия охранител на френското консулство в Джеда бе ранен с нож, нападателят е саудитец и е арестуван.  „Призоваваме нашите сънародници в Саудитска Арабия да проявяват максимална бдителност“, пише френското посолство в специално изявление.

Атаките се случват по-малко от две седмици след обезглавяването на учителя Самюел Пати в парижко предградие, след като показал на учениците си карикатури от "Шарли Ебдо", включително такива на пророка Мохамед, както и няколко дни, след като сатиричното списание публикува карикатури на турския президент Реджеп Ердоган.

Станете почитател на Класа