1008 убити военни от Нагорни Карабах

1008 убити военни от Нагорни Карабах
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    29.10.2020
  • Сподели:

Армията за отбрана на непризнатата Нагорно-Карабахска република съобщи за загубата на 59 свои военнослужещи през изминалото денонощие в битките с армията на Азербайджан, съобщава РИА Новости.

 

1008 убити военни от Нагорни Карабах от началото на конфликта

 

 

Така според Степанакерт от 27 септември жертви на конфликта са станали 1008 военнослужещи от непризнатата република.

По-рано ръководителят на непризнатата Нагорно-Карабахска република Араик Арутюнян публикува призив до руския президент Владимир Путин на страницата си във Facebook.

 

Лидерът на Нагорни Карабах помоли Путин за помощ

 

 

Арутюнян помоли руския лидер да направи всичко възможно за прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

„Вие сте човек и ръководител с голям личен авторитет в света и в нашия регион. Моля ви да направите всичко възможно, за да се прекратят военните действия и да се възобновят политическите процеси“, написа лидерът на републиката.

Понастоящем конфликтът в Нагорни Карабах няма дипломатическо решение, заяви по-рано премиерът на Армения Никол Пашинян по време на пряк ефир на страницата си във Facebook.

 

Пашинян: Въпросът за Карабах вече няма дипломатическо решение

 

«Трябва ясно да осъзнаем, че въпросът за Карабах, поне на този етап, започвайки от този етап, няма дипломатическо решение», отбеляза Пашинян.

По-рано арменският премиер Никол Пашинян изрази готовността си да пристигне в Москва, за да се срещне с азербайджанския глава Илхам Алиев и да проведе преговори за Нагорни Карабах. Това съобщи ТАСС.

 

Пашинян и Алиев обявиха готовността си да пристигнат в Москва за преговори за Карабах

 

 

Пашинян отбеляза, че конфликтът около Нагорни Карабах трябва да бъде разрешен изключително с мирни средства.

„Готов съм да положа всички необходими усилия за постигане на такъв резултат, включително да отида, да се срещна, да разговарям“, каза ръководителят на арменското правителство

Алиев от своя страна заяви, че азербайджанската страна «винаги е готова да се срещне както в Москва, така и на всяко друго място, за да прекрати конфронтацията и да намери начини за регулиране».

Азербайджанският лидер също така добави, че много пъти лично руският президент Владимир Путин и Дмитрий Медведев са провеждали тристранни срещи между лидерите на Армения и Азербайджан, но „след като властта в Армения премина в ръцете на условния «Сорос», подобни контакти са били прекратени».

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа