Fox News: В САЩ изхвърлят бюлетини на Тръмп — манипулациите вече започнаха

Fox News: В САЩ изхвърлят бюлетини на Тръмп — манипулациите вече започнаха
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    27.09.2020
  • Сподели:

В щата Пенсилвания бяха намерени изхвърлени попълнени бюлетини за гласуване по пощата и в по-голямата част от случаите това са гласове за Тръмп, съобщава Fox News. Както отбелязва телевизионният водещ Такър Карлсън, гласуването по пощата и други практики в САЩ улесняват изборните измами. Журналистът се опасява, че преброяването на гласовете на президентските избори през 2020 г. ще бъде дълго и непрозрачно и това ще позволи на Байдън да съди Тръмп.

Видяхте ли днешния брифинг за пресата в Белия дом? Ако не, тогава не сте видяли как агентите на Демократическата партия, представящи се за репортери, бяха шокирани от мисълта, че гласуването по пощата може да не е сто процента надеждно. Беше забавно да ги гледам.

Разбира се, рисковете от гласуване по пощата са очевидни. Последния пример видяхме днес. Министерството на правосъдието съобщи, че ФБР и щатската полиция на Пенсилвания разследват измама с бюлетините в окръг Люзерн. В този район преди четири години Доналд Тръмп спечели с двуцифрена разлика.

Според Министерството на правосъдието няколко бюлетини от въоръжените сили са, цитирам, „изхвърлени“. В момента разследването е открило девет бюлетини. Не е изненадващо, че преобладаващото мнозинство от тези гласове, според Министерството на правосъдието, са подадени ... познайте за кого! За Доналд Тръмп.

Междувременно във вторник, в Грийнвил, щат Уисконсин, властите съобщиха, че в една канавка са открити три пощенски кутии, включително с бюлетини за изпращане по пощата. Те не са били преброени, а хвърлени в канавката.

През годината сме виждали и други примери, включително умишлена измама с бюлетини за гласуване по пощата в Ню Джърси и Западна Вирджиния. Само преди часове, в Тексас, държавният прокурор на щата обяви ареста на избираем окръжен администратор и няколко други по дело за организирана измама с гласуване по пощата по време на демократичните предварителни избори през 2018 г.

Но репортерите във Вашингтон не могат да повярват в това! По този начин тези, които го правят, се убеждават, че всъщност работи не лошо.

Миналата седмица съдиите на Върховния съд на Пенсилвания решиха, че бюлетините, изпратени по пощата, трябва да се броят дълго след изборния ден. Няма да останете шокирани да научите, че петимата членове на съда, взели това решение, петима от седемте във Върховния съд на Пенсилвания, са политически ангажирани демократи. Те са били избрани, те са политици.

Миналата седмица в щата Мичиган съдия на име Синтия Даяна Стивънс издаде много подобно решение. Тя отиде още по-далеч: заповяда да се проведе "жътва" на бюлетини. Жътвата на бюлетините позволява на платените политически функционери да събират бюлетините на партиди и да ги носят до избирателните секции. Какви проблеми може да има? Е, например измама. Всъщност целият смисъл е в измамата.

Трябва да знаете, че Синтия Даяна Стивънс не е толкова съдия, колкото политическа активистка. Често чувате как консерваторите се подиграват на „съдиите активисти“, но в този случай това не е преувеличение. Синтия Даяна Стивънс се гордее, че е активистка. Преди четири години тя говори в университета в Мичиган на мероприятие, посветено на „справедливостта и приобщаването“. Там тя буквално даваше на тълпата съвети как да бъдеш ефективен активист. Не съдия, а активист. Има видео, ако искате можете да го намерите.

В крайна сметка няма нищо, което ангажираните съдии биха искали да унищожат повече от бързото преброяване на гласовете в изборната нощ, с ясен резултат и без фалшифициране. Не се заблуждавайте, това е тяхната цел. Ако всички гласове бъдат преброени за една нощ, никой няма да има време да реши да изхвърли нежеланите бюлетини. Ето защо съдиите в Пенсилвания и Мичиган искат членовете на избирателните комисии да броят гласовете седмици след изборния ден. Миналата седмица техните постановления направиха това практически неизбежно.

Това ще бъде катастрофа. Знаем със сигурност, виждали сме го и преди. В края на краищата и до днес, седем месеца по-късно, все още не знаем кой е спечелил на февруарския кокус* в Айова! Но за ръководството на Демократическата партия кокусите не бяха провал, те бяха модел за президентските избори, когато Джо Байдън ще последва примера на Хилари Клинтън и при никакви обстоятелства няма да признае поражението си. Всичко, което трябва да направи, е да се усмихва и да маха от хотелската си стая в изборната нощ - адвокатите ще направят останалото. Това е планът.

*кокус – начин са избиране на кандидата на една партия по време на предварителните избори в САЩ, който в различните щати е различен, но в повечето случаи чрез събиране на групи, а не с урни.

 

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа