Тръмп попадна в капана, който беше заложил за „Сънливия Джо“

Тръмп попадна в капана, който беше заложил за „Сънливия Джо“
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    24.09.2020
  • Сподели:

Някои представители от екипа на президента на САЩ вече се готвят за унизителна загуба по време на дебата през следващата седмица между основните опоненти на предстоящите президентски избори, след като Доналд Тръмп се подигра многократно с проницателността на своя опонент – демократът Джо Байдън.

Тръмп ще се изправи срещу Байдън в първия от трите предизборни дебати, като перспективите за победа от страна на настоящия американски президент изглеждат не особено големи.

Приятелите на Белия дом, републиканските донори и някои от най-близките съветници на Тръмп се притесняват, че неотдавнашният опит на основните помощници на президента да представят Байдън като опитен оратор е закъснял, пише Politico.

Според тях Тръмп си е поставил капан, непрекъснато атакувайки Байдън чрез изтъкване на неговата възраст и умствени заложби. Но за разлика от президента, който твърди, че Байдън взима хапчета, за да поддържа форма по време на кандидат президентската компания, директорът по комуникациите в кампанията на Тръмп Тим Мърто определя представянето на демократa като „доста добро“ в минали дебати. 

„Осем години като вицепрезидент, три десетилетия в Сената, два дебатa като вицепрезидент, като наскоро той (Байдън) премина през дузина дебати по време на първичните демократични избори, където победи множество опоненти – това е Джо Байдън, който очакваме“, изтъкна Мърто.

Тръмп прекара по-голяма част от това лято в разсъждения дали „Сънливият Джо“ е годен за работа като президент и обвини поддръжниците на кампанията на демократа, че се опитват да заобиколят традиционните дебати, за да избегнат потенциално смущаваща ситуация.

„Идеята, че Байдън не знае как да води спор, е нелепа. Колкото повече биват намалявани очакванията за него, толкова по-лошо“, изтъква бившият прессекретар на Белия дом Шон Спайсър.

Въпреки че Спайсър очаква Байдън да нанесе удар на Тръмп по време на дебата на 29 септември, той не смята, че представянето на двамата опоненти ще предреши изборите през ноември.

Според някои привърженици на Тръмп дебатът на Байдън срещу сенатора на Върмонт Бърни Сандърс по-рано тази година представлява най-ясната индикация, че демократичният опонент на сегашния президент на САЩ е способен да се бори.

От няколко седмици Тръмп изучава миналите дебати на своя противник, като работи с малък екип от съветници, за да се подготви за тройката есенни дебати.

Съветниците на президента очакват Байдън да използва настоящия политически пейзаж – икономическата дестабилизация, пандемията, социалните сътресения, за да подчертае по време на дебатите проблемите, с които Тръмп не може да се справи.

Въпреки че никой не очаква от Байдън, който е склонен към словесни гафове, да задържи добра форма по време на целия 90-минутен дебат, поддръжниците на Тръмп признават, че ще са необходими само няколко конкретни изречения, за да вземе преднина над сегашния президент.

Продължителната атака на Тръмп срещу Байдън относно когнитивните способности на втория създаде ситуация, в която президентът няма място за оправдание, ако опонентът му успее да нанесе няколко съкрушителни удара.

 

Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Станете почитател на Класа