Генералният прокурор на САЩ сравнява движението Антифа с болшевишките революционери

Генералният прокурор на САЩ сравнява движението Антифа с болшевишките революционери
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    10.08.2020
  • Сподели:

Министърът на правосъдието и генерален прокурор на САЩ Уилям Бар в ефира на канала Fox News изрази мнение, че движението "Антифа" всъщност обединява съвременните болшевики, които изповядват комунистическите идеи и използват методите на фашистите.

„Това е група революционери, които се интересуват от един вид социализъм, комунизъм. Всъщност те са болшевики. Тактиката им е фашистка ”, - цитира мнението на Бар ТАСС .

Генералният прокурор на САЩ сравнява степента на радикализация на Антифа с лявото крило на Демократическата партия на САЩ, чиито представители според него „изоставят класическите либерални ценности“ в полза на стремеж към „пълна политическа победа“.

Подобни лица, според Бар, започнаха да се консолидират в движение за съпротива веднага след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ през ноември 2016 г. „Те се опитват да го импийтират от първия ден. В името на това те правят всичко възможно, подчинявайки се на желанието за власт, характерно за левицата “, обясни ръководителят на Министерството на правосъдието в САЩ.

Освен това от негова гледна точка американските медии влагат образа на Антифа пред широка аудитория като мирни демонстранти. - Това е лъжа - каза Бар.

По-рано Тръмп обяви движението "Антифа" за терористична организация. Той твърди, че радикалните леви групи, включително анархистични, са отговорни за размириците и насилието по време на протести в няколко щати.

През юни под контрола на активистите на "Антифа" се оказа центърът на Сиатъл, включително кметството и полицията. Територията е обявена за "автономна свободна зона на Капитолийския хълм". В началото на юли Белият дом обяви премахването на "автономната зона" в Сиатъл.

 

Превод: Поглед.инфо

Станете почитател на Класа