MSNBC пита Болтън "Дали Тръмп прекалено се страхува да атакува Путин, защото той е помогнал за избирането му“

MSNBC пита Болтън "Дали Тръмп прекалено се страхува да атакува Путин, защото той е помогнал за избирането му“
  • Автор:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    30.06.2020
  • Сподели:

MSNBC прави всичко възможно да разпространи отново теорията, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г. Сега пък благодарение на анонимен доклад на New York Times, в който се твърди, че нацията е платила на талибаните за нападение на американски войски в Афганистан.


„Смятате ли, че президентът се страхува да вбеси Путин, защото може би Путин му е помогнал да спечели изборите?" попита Чък Тод Джон Болтън в интервю за Meet the Press в неделя.


Въпросът хвърли мнозина в социалните медии отново в същата примка, тъй като твърденията на демократите, че Тръмп е заговорничил с Русия, за да „открадне" по някакъв начин президентството, изглежда, бяха утихнали след опита за импийчмънт на президента и разкритията на специалния прокурор Мюлер по случая.


Въпреки че Болтън казва, че няма да гласува за Тръмп през ноември, той избегна стръвта, заложена от Тод и заяви, че няма „никакви доказателства", че президентът се е сговорил с руския президент Владимир Путин.


Тод се опита да се дистанцира и изясни няколко пъти, че не говори за „тайно споразумение". Той бързо продължи, без да обясни какво точно има предвид, щом не говори за „тайно споразумение".


Въпросът - и очевидното възобновяване на теорията за конспирация на заговора Русия / Тръмп - беше вдъхновен от неотдавнашен доклад на „Ню Йорк Таймс", който твърди чрез анонимни източници, че Русия е платила на талибани в Афганистан за нападение на американски войски.


Тръмп отхвърли доклада като „фалшиви новини" и заяви, че е по-строг към Русия от която и да е друга администрация.


Междувременно критиците използваха доклада, за да твърдят, както и Тод направи, че президентът е повлиян от Путин и е твърде колеблив, за да се изправи публично срещу него.


Въпросът на Тод беше оценен като „позорен" в социалните медии, като мнозина бяха шокирани от такава смела презумпция, въпреки че няма директни, няма и никакви доказателства в подкрепа на това.


„Чък Тод не може да повтаря фалшивата история на демократите!", туитира директорът за бърза реакция на GOP Стив Гост.

 

„Сякаш не е имало разследване на Мюлер с повтарянето този вид дискурс", добави репортерът на Хил Джо Конча.

Станете почитател на Класа