Как вирусът променя месната индустрия

Как вирусът променя месната индустрия
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    29.06.2020
  • Сподели:

Страната, която измисли кренвирша, започва да губи апетита си към месото и начина, по който се преработва то.

Много германци вече ядяха по-малко месо и преди през март да бъдат затворят ресторантите и кафенетата заради Covid-19. Националното блокиране вече приключи, но вирусът изтъкна един още по-задълбочен проблем в бранша: до колко далеч ще стигнат кланиците, за да поддържа цените ниски.

Правителството планира да ограничи цялата индустрия, в която работят около 200 000 души в Германия - включително много мигранти. Работниците често са недоплатени и преуморени, не се държат на безопасно разстояние от колегите си и не получават достатъчно предпазно оборудване, поясняват от Министерството на труда. Те също така са принудени да живеят в пренаселени, нестандартни помещения, обобщава Bloomberg.

 

 

Месопреработвателните предприятия станаха горещи точки за вируса по целия свят. Съединените щати са може би най-тежко засегнати, тъй като хиляди работници дават положителни тестове, а заводи биват затваряни, което води до временен недостиг на месо при търговците на дребно и веригите за бързо хранене.

В Германия проблемът може да е от страна на търсенето. Докато индустрията почиства своя имидж, компаниите за производство на месо са почти сигурни, че ще се сблъскат с по-високи производствени разходи в момент, когато все по-голям брой хора започват да харесват  вегетариански бургери и други подобни.

Дали потребителите са готови да платят значително повече за своите кренвирши, предстои да видим, коментира Андрю Блекман от Bloomberg.

Епидемията в месопреработвателен завод в близост до град Гютерсло зарази над 2000 души от болестта и принуди през миналата седмица властите да възстановят ограниченията за ежедневния живот в района. Тя също така подтикна собственика Tönnies GmbH да обяви промени в работните си практики, включително обещание да спре използването на подизпълнители.

 

Станете почитател на Класа