Военно учение в Русия с РПГ-7В

Военно учение в Русия с РПГ-7В
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    29.06.2020
  • Сподели:

В Рощинския полигон в Русия гратометчиците от Централен военен окръг на Русия с помощта на ръчни противотанкови гранатомети РПГ-7В и гранати с повишена бронепробиваемост ПГ-7ВР унищожиха бранирана техника и жива сила на условен противник на разстояние до 300 километра.
Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

 

Военно учение в Русия с РПГ-7В (и видео)

 

Военнослужещите от Русия и Сирия проведоха съвместно учение за защита от банди на диверсанти в пристанището на Тартус, където се намира руската военноморска база. Това съобщи началникът на руския пункт за базиране в Тартус Вячеслав Родионов.

 

Военните от Русия и Сирия проведоха съвместно учение в пристанището на Тартус

 

«Беше проведено съвместно тактическо учение от ВМС на САР и ВМС на Русия, по време на съвместното тактическо учение бяха разработени въпросите за универсалната отбрана на пункта за базиране в Тартус», заяви Родионова, цитиран от РИА Новости.

Той съобщи, че «всички цели на планираното учение са постигнати. Военноморският флот на Сирия и руският флот са готови да защитят морската база в Тартус».

Според легендата на учението, четирима диверсанти-водолази са се опитали на дъното да поставят самоделно взривно устройство. На мястото, където те са можели да се намират, пристига руският противодиверсионен катер «Раптор». В помощ на «Раптор» пристига още един катер — «Кинел».

В ученията участва и един от най-новите руски миночистачи «Иван Антонов».

През декември 2019 г. беше съобщено, че руският и сирийският флот успешно завършиха първите съвместни учения в Средиземноморието.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа