Тръмп: Няма да ме видите с маска

Тръмп: Няма да ме видите с маска
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    23.05.2020
  • Сподели:

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че страната няма отново да бъде поставена под карантина и ограничителни мерки, ако се появи втора вълна на Covid-19.

Тръмп: Няма да ме видите с маска и няма да затворим страната

 

 

«Ние ще гасим пожарите. Няма да затворим страната. Можем да гасим отделните пожари. Независимо дали става въпрос за тлеещи пламъци или за огън, ще ги потушим. Но ние няма да затворим страната», заяви Тръмп пред репортери.

Това стана факт, докато той посещаваше в четвъртък завод за автомобилни части на «Форд» (Ford Motor) в Ипсиланти, Мичиган, където понастоящем се произвеждат респиратори.

Американският президент също така посочи, че «непрекъснатото блокиране ще предизвика бедствие за общественото здраве».

Тръмп отбеляза, че е носил маска за лице в завода на «Форд» според изискванията на съоръжението, но посочи пред репортери, че е направил това само за част от своята обиколка и е свалил маската, преди да застане пред камерите.

«Не исках да доставя удоволствие на пресата да ме види с маска», допълни той.

Доналд Тръмп обаче изрази увереност, че евентуални нови епидемиологични огнища ще бъдат овладени

«Независимо дали става въпрос за тлеещи пламъци или огън, ще го изгасим. Но ние няма да затворим страната», подчерта той.

 

Снимка: Ройтерс

Снимка: Ройтерс

 

Коментарите на Тръмп са факт, след като здравните служби заявиха, че рискът от втора вълна на коронавирус е висок, най-вероятно, когато нормалният грипен сезон започне в края на есента и началото на зимата, и този риск отново заплашва да постави на изпитание здравната система на страната.

Станете почитател на Класа