«Америка има най-добрата медицина, но само за богатите, останалите умират тихо вкъщи»

«Америка има най-добрата медицина, но само за богатите, останалите умират тихо вкъщи»
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    22.05.2020
  • Сподели:

Маргарита Симонян, главен редактор на МИА «Россия сегодня» и телевизионният канал RT, сравни руската и американската здравна система, използвайки подходите за лечение на коронавирусната инфекция.

 

"Америка има най-добрата медицина, но само за богатите, останалите умират тихо вкъщи"

 

«Всеки ден се публикуват чудовищни истории, от които сърцето просто ти се облива с кръв. Ето една медицинска сестра на 30 седмици от бременнстта, т.е. точно тогава, когато в Русия излизат в майчинство, лекувала болни пациенти с коронавирус, естествено, разболяла се.

Лекувала се у дома си, на никого там не се препоръчва да се обръща към лекарите, препоръчва се да се лекуват у дома си, докато съвсем не започнеш да умираш. 

В Русия има съвсем различен подход. Ние казваме: «Обръщайте се към лекарите, веднага викайте «Бърза помощ», каза Симонян в ефира на телевизия «Россия 1».

Според нея в САЩ има много пъти по-малко лекари на глава от населението и легла, а местните жители не викат линейки, защото често не могат да си го позволят.

Според статистиката, отбелязва Симонян, 60% от починалите от коронавирус в САЩ са тъмнокожи, защото принадлежат към най-бедния сегмент от населението.

«В Америка наистина това трябва да бъде признато, може би имат най-добрата медицина в света, но само за богатите.

Тя е блестяща по качеството си, но само за богатите.

Масовата медицина, каквато в Русия остана от съветската епоха, слава Богу, в Америка няма такава“, отбеляза главният редактор.

«Трябва да свикнем с идеята, че в Русия не сме по-лоши от САЩ, живеем в много аспекти, що се отнася до социалната държава, много по-добре. И това точно се обяснява от нашата статистика при пандемията, а и въобще», завърши Симонян.

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа