«Хуманитарна брадва за НАТО!»: Европа очаква спасение от коронавируса от Русия

«Хуманитарна брадва за НАТО!»: Европа очаква спасение от коронавируса от Русия
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    24.03.2020
  • Сподели:

Четири самолета на руското Министерство на отбраната с военни лекари и оборудване за борба с коронавирусната инфекция COVID-19 кацнаха в италианската въздушна база «Практика ди Маре» близо до Рим.

 

 

„Четвъртият самолет на военнотранспортната авиация на ВКС на Русия Ил-76 с група руски военни специалисти и оборудване за провеждане на диагностични мероприятия пристигна в авиобазата на ВВС на Италия «Практика ди Маре“, цитира «Интерфакс» съобщението на руското военно ведомство.

 

 

По-рано стана известно, че началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Италия Енцо Викерели е благодарил на Русия за помощта в борбата с разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е издал указания за създаването на авиогрупировка за оперативна доставката на помощ за Италия в борбата с коронавирусната инфекция COVID-19. Това е станало след разговор между руския лидер Владимир Путин и италианския премиер Джузепе Конте.

 

 

Италианският външен министър Луиджи Ди Майо заяви, че лично е отишъл до военното летище «Практика ди Маре» близо до Рим, за да посреще самолетите на руското Министерство на отбраната.

Това е «хуманитарна брадва» за НАТО!

Удивително е, че главните „врагове“ на целия свят, Русия и Китай, Куба и Венецуела помагат, а къде са САЩ и НАТО?!

Според наличната информация, експертната група се ръководи от генерал-майор Сергей Кикот.

Преди това той е участвал в организиране на работата в трудни епидемиологични условия —  в огнища на антракс (сибирска язва) и ликвидиране на последиците от наводненията. Кикот е също водещ разработчик и специалист в прилагането на най-новите образци на специални системи за обработка.

 

 

 

 

Освен това, групата руски специалисти включва експерта по борбата с африканската чума и болестта шап, полковник Генадий Еремин; подполковник Вячеслав Кулиш, който участва в разработването на ваксини срещу ебола, лекарства против чума; подполковник Александър Юманов, който работи в Гвинея като част от международната програма за борба с еболата.

За Италия замина и водещият епидемиолог полковник Алексей Смирнов. Той участва активно в разработването на ваксината срещу Ебола.

Помощта на Русия е сравнима по мащабите си с действията на руските десантчици в Косово (летище Слатина) по време на спасяването на косовските сърби от геноцида през 1999 г.

Главното е в момента нещата в Европа да бъдат доведени до край!

От все сърце пожелаваме сили и здраве на руските медици и на всички народи по света!

Ако сега Русия не помогне на Италия, то няма кой друг да го направи!

Привет на войниците на НАТО (което в превод на фона на случващото се означава нещо от рода на «гръмнете се сами»).

Руските медици ще получат безценен опит в борбата с вируса!

А той е по-скъп от каквито и да било санкции.

Дали Италия ще свали санкциите срещу Русия или не — това в момента няма никакво значение!

На карта е поставен животът в Европа и света!

Русия не може да остане безучастна към тази трагедия! Такава е руската душа.

Путин изпраща помощта в отговор на молбата на премиера на Италия Конте.

Русия ще достави на италианците средства за защита, мобилни комплекси на базата на КАМАЗ за аерозолна дезинфекция, лекари…

Министерството на отбраната на Русия вече изпълни поръчението чрез самолетите от ВКС на Русия.

«Путин е велик! Русия, благодарим ти! Никога няма да забравим това!» — пишат хиляди италианци, трогнати от помощта на Русия.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа