Мексико представи талисман супергерой, насърчаващ „здравословното разстояние между хората“

Мексико представи талисман супергерой, насърчаващ „здравословното разстояние между хората“
  • Автор:  Ж.Школски
  • Дата:  
    24.03.2020
  • Сподели:

Правителството на Мексико предприе нетрадиционен подход в борбата с епидемията от коронавирус, като въведе талисман на супергерой, за да насърчи здравословното социално дистанциране.


Героят, на име Сузана Дистанция (игра на думи със „здравословно разстояние" на испански), се появи в правителствено видео за здраве, призовавайки гражданите да се държат поне на 1,5 метра един от друг на обществени места.


Героинята е представена в прозрачен балон от „здравословно разстояние", атакувана от зловещо изглеждащи коронавируси. Вирусите обаче не успяват да проникнат в балона на това разстояние, докато Сузана Дистанция призовава хората да следват нейните съвети.


Видеоклипът на супергероинята незабавно се разпространи масово в социалните медии през уикенда. Въпреки че правителството със сигурност успя да привлече вниманието към въпроса за социалното дистанциране, призивът му бе приет със смесени реакции.


Много хора обвиниха правителството в двойни стандарти, посочвайки с пръст висши служители, включително президента Мануел Лопес Обрадор, които, видимо сами не следват съветите си за социално дистанциране.


Други обаче твърдят, че макар социалното дистанциране да е полезно за забавяне на епидемията, са необходими и по-строги мерки.


В Мексико са регистрирани около 250 случая на коронавирус, включително два смъртни случая.

Станете почитател на Класа