Пентагонът: Русия и Турция са на ръба на въоръжен конфликт в Идлиб

Пентагонът: Русия и Турция са на ръба на въоръжен конфликт в Идлиб
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    20.02.2020
  • Сподели:

Виждаме, че руснаците и турците са много близо до мащабен конфликт в този регион. Надяваме се, че те ще намерят решение, което ще им позволи да го избегнат, заяви представителят на американското военно ведомство

Русия и Турция са на ръба на въоръжен конфликт в сирийската провинция Идлиб, констатира официалният представител на Министерството на отбраната на САЩ Джонатан Хофман. Едновременно с това от Пентагона изразяват надежда, че директната конфронтация и военни действия между двете страни в Сирия ще бъдат избегнати, предава EA Daily.

„Виждаме, че руснаците и турците са много близо до мащабен конфликт в този регион. Надяваме се, че те ще намерят решение, което ще им позволи да го избегнат“, заяви представителят на американското военно ведомство.

По-рано президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган предупреди, че Анкара може да проведе военна операция срещу сирийската правителствена армия в Идлиб, а от Кремъл коментираха, че това би бил най-лошият сценарий. Русия възнамерява да използва работните си контакти с Турция, за да не позволи ситуацията в близкоизточната страна да продължи да ескалира, отбеляза прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков.

 

 "Фокус"

 

 

Прочетена 194 пъти

Станете почитател на Класа