Най-ужасната първа среща

Най-ужасната първа среща
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    15.02.2020
  • Сподели:

Всеки е имал лоша първа среща. Много неща могат да се объркат, особено ако запознанството е станало в някое приложение за срещи ала Tinder. От твърде различни интереси, през грозните навици на другия до липсата на каквато и да е химия помежду ви - подобни срещи винаги носят риск и не можеш да знаеш какво да очакваш.

Но малко истории могат да се сравняват с тази на американка, която се превръща в шофьор за бягството на мъжа, с когото има първа среща, след като той обира банка.

Историята е от 2016 г., но едва сега се стига до присъда по случая, който звучи като сцена от някой сезон на "Фарго". Всичко започва, когато 40-годишната Шелби Сампсън открива интересен мъж в приложение за онлайн запознанства. Естествено, двамата в един момент трябва да се срещнат лице в лице.

В уговорения час на 5 декември Шелби отива с колата си пред - забележете - дома на родителите на мъжа в Роуд Айлънд, за да го вземе за първата им среща.

Мъжът - с 10 години по-младия Кристофър Кастило, се качва в колата й и докато пътуват около 30 минути към Норт Атълбъро, щата Масачузетс, той пие вино в автомобила (което също е забранено, но впоследствие поне за това не му е повдигано обвинение).

По думите на Шелби тя никога преди не е срещала Кастило на живо. Ето защо не вижда нищо нередно, когато той й казва да отбие в близост до банка.

Кастило излиза от колата и влиза в банката. Шелби е сама в продължение на няколко минути, преди мъжът да се появи отново, но тичайки. Той е изпотен, с шапка и слънчеви очила на главата, а в ръцете му се намират пачка долари и пистолет.

"Карай, по дяволите!", казва Кастило. Паникьосаната жена изпълнява заповедта.

Но какво всъщност се е случило в банката? Кастило влиза в банковия клон и вади пистолет пред очите на касиера. Иска от него 1000 долара с обяснението, че много се нуждае от тях. Според доказателствата по делото той обяснява на касиера, че "изпитва истинска болка".

Тук няма как да не вметнем, че всъщност може би изпитва болка от това, че на 30 години човекът все още е живеел в дома на родителите си...

След като касиерът му дава парите, Кастило бяга от банката и веднага се вмъква в колата на жената, с която има среща.

Сътрудничеството на шокираната Сампсън не продължава дълго. Когато тя вижда сините лампи на полицейските автомобили зад себе си, отбива колата и скоростно излиза от нея. Кастило от своя страна се присвива върху седалката в отчаян и не особено смислен опит да се прикрие.

Пристигналите полицаи обаче го измъкват насила от автомобила, докато той агресивно се отбранява и дори наплюва тримата униформени. Грешка, която по-късно се отразява неблагоприятно и на присъдата му.

Вече арестуваният Кастило казва на полицаите, че пистолетът не е зареден. Оказва се, че оръжието е антика, която е принадлежала на доведения баща на обирджията. При претърсването на колата униформените откриват шапката и очилата, използвани за обира, а онези 1000 долара са открити в портфейла на задържания мъж.

Едва сега, в началото на 2020-а, стана ясна присъдата на Кастило - общо пет години затвор. Три от тях за въоръжения грабеж на банката, а другите две - за нападение над полицаи.

На Шелби Сампсън първоначално е повдигнато обвинение за съучастничество. След като се изясняват фактите около случая, прокуратурата сваля обвиненията.

Остава обаче онова, което със сигурност ще я преследва цял живот - първата среща, в която мъжът с нея е решил да ограби банка и да я забърка в престъплението си.

Ако не друго, поне може да се опита да продаде правата за филмиране.

Станете почитател на Класа