Путин: Русия се нуждае от силна президентска власт

Путин: Русия се нуждае от силна президентска власт
  • Автор: 
  • Дата:  
    23.01.2020
  • Сподели:

Русия, с огромната си територия, с многото вероизповедания, с голям брой нации, народи, националности, живеещи в страната - те дори не могат да се преброят, някой казва 160, някой 190 - има нужда от силна президентска власт ", каза Путин на среща с обществеността.

 

Путин: Русия се нуждае от силна президентска власт

 

Той каза още, че формата на парламентарна република е често срещана в света, но уточни, че в Русия това също теоретично възможно да се приложи, но не и целесъобразно.

В понеделник руският президент внесе в парламента проект за промени в Конституцията, които се отнасят до подобряването на организацията на управлението. Предвижда се законопроектът да бъде обсъден от Държавната дума в четвъртък.

Освен всичко друго, руският президент предложи премиерът, както и членове на правителството, да бъдат назначавани от президента на страната, след като бъдат одобрени от Държавната дума. Според Путин това ще помогне за "повишаване на ефективността на взаимодействието между представителната и изпълнителната власт на правителството и за засилване на ролята на Държавната дума и парламентарните партии".

Прочетена 265 пъти

Станете почитател на Класа