Brexit е най-лошата възможност пред икономиката на Великобритания

Brexit е най-лошата възможност пред икономиката на Великобритания
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    16.12.2019
  • Сподели:

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще е възможно най-лошата възможност пред британската. Това каза финасистът Юлиан Войнов в предаването „Клуб Investor” по Bloomberg TV Bulgaria.икономика. 

Мнозинството, което Борис Джонсън събра, беше в рамките на очакваното. Според прогнозите с такова сериозно мнозинство няма да имат проблем за сделката на Джонсън, така че вероятно Великобритания ще напусне Европейския съюз (ЕС) на 31 януари, коментира още Войнов.

Гостът припомни за първата сделка на Тереза Мей, при която Великобритания трябваше да напусне ЕС още на 29 март тази година, като преходният период за споразумения в свободната търговия беше около две години.

По думи на Войнов в момента времето за сключване на такава сделка е нищожно.

„Интересно е как ще реагира правителството и самият Джонсън и дали ще се придържа към обещанията, че в края на 2020 г. Великобритания няма да има нищо общо с ЕС или ще загърби тези обещания в името на това да се постигне сделка“.

Според Войнов ще има удължаване на транзитния период.

„Ситуацията с търговските споразумения между Великобритания с ЕС и САЩ, както и с други търговски партньори виси във въздуха, и това трябва да са основните посоки на политически действия на правителството на Джонсън“, добави още финансистът.

Юлиан Войнов коментира и наболялата тема относно това дали Обединеното кралство може да остане едно цяло, след като в Шотландия и Северна Ирландия спечелиха партиите, които подкрепят обединението на острова.

 

 Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Кирилова

Станете почитател на Класа