Русия ще помогне на европейските вандали да осъзнаят отговорността си

Русия ще помогне на европейските вандали да осъзнаят отговорността си
  • Публикувана от: 
  • Дата:  
    14.12.2019
  • Сподели:

Руското министерство на отбраната започва наказателно преследване на чуждeстранните вандали

Важно е да се отбележи, че напоследък незаконните действия във връзка с местата на погребение на съветски войници в чужбина стават все по-чести. В Украйна постоянно се извършват злоупотреби и вандализъм над паметници. Такива неща се случват в Германия, Полша, Чехия, Унгария, Австрия, Естония, Латвия и други страни“, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на 11 декември в Кремъл.

 

 

Русия няма намерение да наблюдава отстрани какво се случва. Шойгу заяви: „В тази връзка Министерството на отбраната е подготвило законопроект, който въвежда отговорност за унищожаването и оскверняването на паметниците от Великата отечествена война. Мерките за отговорност се отнасят до участниците в незаконни действия, както и до политици и длъжностни лица, включително чуждестранни, които допринасят за това чрез своите действия или бездействие. Приемането на такъв закон ще допринесе за по-ефективна борба срещу вандалите и техните покровители.

Министърът на отбраната на Руската федерация също говори за мерки, насочени към запазване на историческата памет. Министерството на отбраната е в разгара си към подготовката за 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война, Годината на паметта и славата.

 

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа