САЩ признаха неефективността на антируските санкции

САЩ признаха неефективността на антируските санкции
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    04.12.2019
  • Сподели:

Помощникът на държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл заяви, че САЩ не са в състояние да постигнат основните си цели със санкции срещу Русия.

„Тази работа не е приключила. Не сме достигнали основните си цели. Възможно е да има ограничителен ефект, който е трудно да се измери. Отнема време “, предава ТАСС думите си .

По-рано медии съобщаваха , че САЩ могат да спрат изграждането на "Северен поток 2". Вашингтон подготвя "санкционен трик" срещу руския газопровод и очаква да го изпълни преди Нова година.

 

 

Неефективността на антируските санкции беше обсъждана и в други страни. Така през октомври екс-президентът на Франция Франсоа Филон говори за това , а през септември чешкият премиер Андрей Бабиш отбеляза, че санкциите срещу Русия не водят до очаквания ефект.

Санкциите на САЩ и ЕС срещу Русия започнаха да се налагат поради ситуацията в Украйна и обединението с Крим. В Русия многократно се отбелязваше, че икономиката на страната е в състояние да се адаптира към ограниченията, а самите западни страни претърпяха загуби поради санкции.

Превод: Поглед.инфо

Станете почитател на Класа