Нов iPhone, MacBook, Watch and Tag: всичко, което се очаква от събитието на Apple

Нов iPhone, MacBook, Watch and Tag: всичко, което се очаква от събитието на Apple
  • Автор:  Ж.Школски
  • Дата:  
    11.09.2019
  • Сподели:

Американската компания Apple проведе едно от традиционните си събития, за да представи новите си продукти на 10 септември от 17:00 ч. GMT, а сред очакваните разработки са три нови модела iPhone.


Носи се слух, че компанията ще пусне iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max, предназначени да заменят съответно iPhone XR, XS и XS Max. Както съобщава The Verge, външният вид и функционалността на устройствата ще останат основно непроменени, но се очакват подобрения в производителността и нов дизайн на камерата.


Специализиран журналист спекулира, че събитието ще се съсредоточи върху тази последна точка, съдейки по дизайна на поканата на Apple и обектива на камерата, която компанията патентова през 2016 година.


Предвижда се линията на iPhone 11 да има модул с квадратна форма на гърба си, който съдържа тройна камера за постигане на изображения с по-висока разделителна способност и по-добра производителност при слаба светлина, както и по-качествен видеозапис.


По отношение на производителността новите телефони ще са по-бързи от своите предшественици благодарение на интегриран процесор A13. От друга страна, те ще имат възможност за безжично презареждане на други аксесоари, като AirPods слушалки.


Очаква се тези модели iPhone да имат и актуализация на системата Face ID, която им позволява да разпознават лицето на потребителя под различни ъгли. Освен това те ще имат по-добра непроницаемост и устойчивост на счупване, както и ново матово покритие.


Съобщава се, че продажните цени на тези iPhone ще варират от 749 долара за основния модел до 1 099 долара за Pro Max.


По време на събитието се очаква анонса на новия Apple Watch Series 5, който е по-бърз и по-ефективен часовник от предшественика му, благодарение на чипсет S5. Носят се слухове, че устройството ще има възможност да наблюдава цикъла на съня на потребителя, а също така ще се предлага и с нови титанови или керамични покрития.


От друга страна се спекулира, че компанията ще обяви аксесоар, който ще помогне на потребителя да намери ценните си вещи в случай на загубване. Това е Apple Tag, устройство под формата на ключодържател, който виси на обекта и изпраща местоположението му чрез Bluetooth или с помощта на звук. Този аксесоар има особеността да позволява търсенето на обекта чрез разширена виртуална реалност.

 

Apple може да обяви и нов MacBook Pro с 16-инчов екран, най-големият откакто 17-инчовият модел бе прекратен през 2012 г. От друга страна се планира представянето на новото телевизионно и стрийминг устройство Apple TV, което ще дойде с по-мощен A12 чип.

 

И накрая, не се изключва обявяването на нови слушалки AirPods с потискане на шума - функция, която вече е започнала да се забелязва в конкурентните модели.

Прочетена 188 пъти

Станете почитател на Класа