Най-новият изтребител Су-57

Най-новият изтребител Су-57
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    16.06.2019
  • Сподели:

За перспективния мултифункционален изтребител ​​ петото поколение Су-57 са разработени нови образци на индикаторните панели за пилотските кабини. С разработването се занимава електронна компания от Санкт Петербург, която доставя оборудване и на Международната космическа станция.

„Към днешна дата вече тринадесет Су-57 се подлагат на държавни изпитания и имаше коментари, включително по пилотската кабина и авиониката. Компанията, като взе предвид недостатъците, предложи нови характеристики на индикаторните панели за кабините”.

 

 

Заместник-генералният директор на компанията Игор Троников заяви, че индикаторните панели сега съединяват различни индикатори, които по-рано са били разполагани поотделно в кабината. Например на Як-130 има шест многофункционални цифрови индикатори: три в една кабина, три в друга. Сега специалистите ги съединяват.

Изтребителят Су-57 от пето поколение е разработен от конструкторското бюро на Сухой, за да замени тежкия изтребител Су-27. Първият полет се състоя на 29 януари 2010 година. Самолетът има свръхзвукова скорост. Проектиран е да унищожава всички въздушни, наземни и повърхностни обекти. Разработва се нов комплекс бордово оборудване.

 

Превод: В.Сергеев https://pogled.info

Прочетена 383 пъти

Станете почитател на Класа