Руски професор разказа за „опасните планове“ на американците

Руски професор разказа за „опасните планове“ на американците
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    14.06.2019
  • Сподели:

Американската военна помощ за Украйна представлява опасност за Европа, смята професорът от Московския държавен университет, бивш член на Научния съвет към Руския съвет за сигурност, политологът Андрей Манойло.

Манойло припомни, че през май Сенатът на САЩ предложи да се увеличи размерът на военната помощ за Украйна до 300 милиона долара през 2020 година.

 

 

„Това са много опасни планове. Опасни, преди всичко със своята последователност и систематичност. Увеличеното военно сътрудничество на САЩ с Украйна води до там, че тя се превръща в провокаторска държава в буфера между Русия и западния свят“, допълни Манойло.

В допълнение, политическият анализатор добави, че Вашингтон може да организира провокация, подобна на тази, която се случи в края на миналата година в Керченския проток.

Ситуацията около Керч се влоши след украинската провокация, когато Русия задържа украински моряци, нарушили държавната граница. Международният трибунал по морско право поиска Русия да ги освободи, но Москва посочи, че Трибуналът няма съответните правомощия.

 

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа