Германците разказаха за отношението си към Русия

Германците разказаха за отношението си към Русия
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    14.06.2019
  • Сподели:

Вестник „Билд“ проведе проучване, в което оценява отношението на жителите на западната и източната част на Германия към Русия и установи, че всяка от тях има собствено мнение.

Според проучването 72% от източногерманците твърдят, че подкрепят по-тесните връзки с Русия. 43% от тях изразяват мнението, че отношенията между Руската федерация и Германия трябва да бъдат “много по-близки”.

При задаването на тези въпроси на жителите на Западна Германия, цифрите се променят. Около 54% от жителите говорят за сближаване с Русия, 29% биха искали да увеличат разстоянието.

 

 

Коментирайки резултатите от проучването, министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер отбеляза, че „сред населението на новите провинции има различна гледна точка за Русия - не такава като в старите провинции на Германия“.

Трябва да се отбележи, че отношенията между Берлин и Москва започнаха да се подобряват на фона на изпълнението на проекта „Северен поток 2“. По-специално, германският външен министър Хайко Маас заяви, че страната му се интересува от добри отношения с Русия.

 

Превод: В.Сергеев

Прочетена 337 пъти

Станете почитател на Класа