Тръмп продължава да вярва на Ким Чен-ун

Тръмп продължава да вярва на Ким Чен-ун
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    26.05.2019
  • Сподели:

Американският президент Доналд Тръмп отново дава доверието си на лидера на Северна Корея Ким Чен-ун въпреки последните напрежения между двете държави.

"Северна Корея изстреля няколко малки оръжия, които обезпокоиха някои от моите хора и други, но не и мен. Аз имам доверие, че Председателят Ким ще удържи да обещанието си към мен", написа Тръмп  в Twitter в неделя (местно време) по време на държавното си посещение в Япония.

Посланието влезе в противоречие с изявлението на президентския съветник за националната сигурност Джон Болтън, който заяви пред репортери вчера, че изпитанията на ракети с малък обсег са нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност, отбелязва AP. 

Тръмп и Ким се видяха на две срещи на върха в Сингапур и Ханой, като втората среща в Ханой се провали. Северна Корея обвързва основния ангажимент на Ким за ядрено разоръжаване с редица условия, включително разхлабване на санкциите.

Тръмп се е усмихнал, когато Ким е атестирал на потенциалния му противник  на президентските избори следващата година - демократа и бивш вицепрезидент Джо Байдън, по нисък „коефициент на интелигентност", продължи Тръмп. „Може би с това ми изпраща сигнал“, пита Тръмп.

През последните дни Байдън реагира на опитите на Северна Корея и заяви, че не е чудно, че Северна Корея предпочита Тръмп да е американски президент, защото имал склонност към диктаторите.

Станете почитател на Класа