Пазарът на злато се реактивира от страховете, предизвикани от търговската война САЩ - Китай

Пазарът на злато се реактивира от страховете, предизвикани от търговската война САЩ - Китай
  • Автор:  Ж.Школски
  • Дата:  
    16.05.2019
  • Сподели:

Анализаторът на RJO Futures, Фил Страйбле, вярва, че пазарът на злато се активира отново благодарение на подновените страхове, предизвикани от търговската война САЩ - Китай, особено защото инвеститорите се страхуват от възможността за намаляване на лихвения процент.


"Потенциално, в бъдеще, ако световната икономика се забави достатъчно, може да има намаление в лихвите на Федералния резерв на САЩ и това е, което дава живот на този пазар на злато в момента".


След срещата в понеделник новината за налагането на мита от Пекин в отговор на мерките на Вашингтон, цената за унция злато се покачи до $ 1,303.26, което представлява увеличение от 1% и най-високата му стойност от последния месец. Жълтият метал остана стабилен във вторник, като се търгуваше на 1,297.60 за тройунция в 9:12 (GMT).


Възстановяването на златото се случва в разгара на падането на други метали като сребро, паладий и платина, чиято стойност спада от новината за възраждането на търговската война между двете сили. По същия начин световните пазари на ценни книжа и петрол също спаднаха след публикуването на тази информация.


Експертите смятат, че златото ще продължи да има стабилно търсене. Според Orchid Reserach, цените на този благороден метал са били под натиск през април и тенденцията е да се промени през май заради Федералния резерв и по-ниския щатски долар. От своя страна главният пазарен анализатор на Insignia Consultants, Чинтан Карнани, смята, че "несигурността относно реалното въздействие върху икономиката на САЩ и Китай увеличава цените на златото", тенденция, която ще се запази, докато цената на метала е между 1,292 и 1,294 долара.

Прочетена 245 пъти

Станете почитател на Класа