Масовото бягство на екипа на Порошенко

Масовото бягство на екипа на Порошенко
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    20.04.2019
  • Сподели:

„Трябва да изчакаме неделята. Тогава ще видим масово бягство, ако Порошенко не предприеме кървава провокация. Най-интересното ще започне след обявяването на екзит-половете”,заяви украинският политолог Олег Соскин. Той посочи и името на високопоставен служител, който може да „избяга от длъжност“ в близко бъдеще.

Директорът на Киевския институт за трансформация на обществото Олег Соскин е изненадан, че досега само няколко души са напуснали екипа на сегашния президент на Украйна, Петър Порошенко.

„Някои от най-изтъкнатите са изчезнали. Алексей Филатов (бивш заместник-председател на президентската администрация) може да брои, а на генерал-лейтенант от ВСУ Валерий Кондратюк, който отговаря за специалните служби в президентската администрация, му писна. Друг е въпросът защо издържаха толкова дълго? На какво вярваха? Мнозина за това време си заработиха за цял живот. Но те са свързани с една цел, затова и масовото бягство все още не е започнало”, смята Соскин.

Наскоро бившия губернатор на Донецки регион (март - октомври 2014 г.) Сергей Тарута заяви, че в Украйна никой не вярва в победата на Порошенко на президентските избори. „Известно е, че когато корабът потъне, плъховете бягат. Това сега се случва с екипа Порошенко. Всички се преоборудват в движение, никой не вярва в победата му. Предизвестия са написани дори от служителите по сигурността”, заяви Тарута.

Според Соскин служителите, наобиколили Порошенко, са се превърнали в „една престъпна група и не могат да напуснат тази банда”. „Те трябва да се присъединят към друга банда, но се оказва, че идва Зеленски, който е от друго поле. Затова чиновниците продължават да се държат, но нямат много време”, прогнозира експертът.

Соскин е сигурен, че следващият високопоставен служител, който избяга от поста си, ще бъде главният прокурор на Украйна Юрий Луценко. Според него главният прокурор вече „не изпълнява заповедите на Порошенко”, както сочи излизането на свободата на Надежда Савченко.

Соскин смята, че сегашната ситуация в Украйна е подобна на описаната от Юлиан Семьонов в неговата творба „Седемнадесет мига от пролетта”, когато държавната машина, създадена от Хитлер, работи до последния момент. „Порошенко създаде много здрава машина. Тя все още работи. Трябва да изчакаме до неделя, а след това ще видим масовото бягство, ако Порошенко не предприеме кървава провокация. Най-интересното ще започне след обявяването на екзит-половете: чиновниците ще започнат да ругаят Порошенко, да се каят, да се издават един-друг”, обобщава Соскин.

 

Превод: В.Сергеев http://pogled.info

Прочетена 562 пъти

Станете почитател на Класа