Какви ти санкции – вижте колите на Ким!

Какви ти санкции – вижте колите на Ким!
  • Автор:  Регина Бринкман
  • Дата:  
    14.03.2019
  • Сподели:

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун явно изобщо не се впечатлява от санкциите на ООН. Който иска да се увери в това, нека види с какви автомобили разполага Ким. Точно това направиха и от ООН.

През изминалите месеци севернокорейският държавен глава Ким Чен Ун се появяваше на различни международни срещи ту с Ролс-Ройс, ту с Мерцедес или Лексус. Ако санкциите на ООН действително имаха някакъв ефект, тези луксозни автомобили изобщо не би трябвало да се намират в неговия гараж.

 

https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2018/06/10/0394867001528619741_big.jpg

 

Доклад на ООН показва обаче до каква степен севернокорейският режим съумява да заобиколи тези санкции: "Севернокорейците си доставят каквото си поискат. Те получават най-доброто, от което се нуждаят", казва координаторът на експертната комисия за контрол над санкциите на ООН Хю Грифитс.

 

https://auto.offnews.bg/images/events/2018/10/10/33355/1539152999_6_559x*.jpg

 

През октомври миналата година Ким Чен Ун се появи на срещата с американския външен министър Майк Помпео с Ролс-Ройс „Фантом“, чиято каталожна цена е 400 000 евро. По време на срещата на върха с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур, севернокорейската делегация се придвижваше с цяла флотилия от Мерцедеси без номера.

 

https://gunaxin.com/wp-content/uploads/2014/08/2015-Lexus-NX-F-Sport.jpg

 

А на срещата на върха между двете Кореи през септември представителите на Пхенян се возеха на лимузини Лексус -последен модел.

"Нямате представа какво се случва в международни води"

Демонстрирането на тези скъпи возила бе разтълкувано като сигнал за това, че Ким Чен Ун ни най-малко не се  впечатлява от санкциите, наложени на страната. Хю Грифитс остро разкритикува това поведение. Подобни "очевидни нарушения на санкциите по време на международни срещи не водят в положителна посока. Не може да се подиграваш със санкциите", заяви той.

Експертната комисия дава и други примери за това как Северна Корея заобикаля санкциите, които бяха наложени на страната заради нейната ядрена и ракетна програма. Напук на ограниченията, Пхенян например продължава да изнася въглища и да внася петрол. Стоките се прехвърлят от един танкер на друг в открито море: "Нямате представа какво се случва в международни води. Там цари истинска анархия", допълва Хю Грифитс.

 

0a

 

Освен това Северна Корея правела опити да оказва подкрепа на бунтовнически групировки в Йемен. "Проблемът си остава актуален, той изобщо не е решен. Затова трябва да продължим със санкциите, приети от ООН – това е основната задача", казва германският посланик в ООН Кристоф Хойсген.

 

 

 

Прочетена 316 пъти

Станете почитател на Класа