Явна заплаха за Вашингтон...

Явна заплаха за Вашингтон...
  • Автор:  Поглед Инфо
  • Дата:  
    23.02.2019
  • Сподели:

...CNN оцени отговора на Путин за възможното разполагане на нови ядрени ракети в Европа.

 

 

Ако САЩ и техните съюзници отново разгърнат ядрени ракети със среден обсег в Европа, Русия ще трябва да създаде нови видове оръжия и да ги насочи не само към ракетните бази на врага, но и към "центровете за вземане на решения", заяви руският президент в съобщение пред Федералното събрание. Кореспондентът на CNN видя в тези думи "не твърде завоалирана заплаха" за Вашингтон.

 

https://debati.bg/wp-content/uploads/2019/01/Missile_warhead.jpg

 

Руският президент Владимир Путин има предупреждение за Съединените щати: ако инсталирате ракети със среден обсег в Европа, наша мишена ще станат, цитирам, „центровете за вземане на решения“. Това изявление господин Путин направи по време на годишната си реч пред парламента.

Фред Плайтген изслуша тази реч в Москва. Сега той е на нашата линия.

Охо, Фред, какво предупреждение от страна на Путин адресирано директно към Съединените щати! Разкажи ни за обстоятелствата, които го заставиха да каже това.

ФРЕДЕРИК ПЛАЙТГЕН:, кореспондент на CNN:Да, абсолютно сте прав! Не твърде завоалирана заплаха на Владимир Путин: ако Съединените щати поставят ядрени оръжия със среден обсег в европейските страни, Вашингтон може да е под прицел. Разбира се, Съединените щати заявяват желанието си да се оттеглят от Договора за РСМО, от договора за ядрени ракети със среден обсег на действие.

В речта си Владимир Путин недвусмислено обвини САЩ за унищожаването на този договор. Разбира се, САЩ обявиха, че руснаците са нарушили договора. Руснаците твърдят, че не е така. Те казват, че са се опитали да спасят споразумението, но САЩ не са пожелали.

И така, сега руснаците, разбира се, много явно заплашват Вашингтон. Те казват, че ако тези видове оръжия се появят отново в Европа, със съюзниците на НАТО и САЩ, руснаците от своя страна ще насочат оръжията си не само към страните с тези ракетни бази, но, разбира се, към страни, които "взимат решения", както той го формулира. Нека чуем какво каза Владимир Путин.

ВЛАДИМИР ПУТИН, президент на Русия: Русия ще бъде принудена да създаде и да разгърне видове въоръжения, които могат да бъдат използвани не само по отношение на тези територии, от които ще бъдем директно застрашени, но и по отношение на онези територии, където се намират центровете за вземане на решения за използването на заплашващите ни ракетни комплекси.

ФРЕДЕРИК ПЛАЙТГЕН: И така, руснаците казват, че Съединените щати и техните съюзници трябва да бъдат много внимателни с ядрените си оръжия със среден обсег. И, като че ли искайки да подчертае това, Владимир Путин също говори за новите оръжия, които разработва Русия. Според него това оръжие, хиперзвуковата ракета на „Циркон“, е на път да бъде пусната в експлоатация. Наред с други неща, той каза едно много интересно нещо: тази ракета, способна, според него, да достигне скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука, очевидно може да бъде пусната с помощта на вече съществуващата руска инфраструктура. Например, от техните военни кораби и подводници.

Тоест, руснаците определено предупреждават Съединените щати. Но президентът Путин също не се умори да повтаря, че руснаците няма да нанесат първия удар, че всичко е просто ответни мерки. Кристи?

Невероятно. Изглежда, че страховете на хората за това какво ще се случи след прекратяването на този ядрен договор ... Вече набира скорост! Фред Плейтген беше с нас на пряката ни линия от Москва.

 

 

1aasaa1

Прочетена 349 пъти

Станете почитател на Класа