Венецуела е изгонила група евродепутати

Венецуела е изгонила група евродепутати
  • Автор:  Епицентър.бг
  • Дата:  
    18.02.2019
  • Сподели:

Външният министър Хорхе Ареаса съобщи в "Туитър", че кадрите на ЕНП били предупредени няколко дни по-рано, че няма да им бъде разрешено да влязат в страната

 

Венецуела е отказала вчера на група депутати от Европейския парламент да влязат на нейна територия с аргумента, че отиват в Каракас с "конспиративни мотиви", съобщи ДПА.

Европейският парламент, заедно с няколко западни страни, призна венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо за временен държавен глава, след като президентът Николас Мадуро спечели втори мандат миналата година на избори, които критици нарекоха "измама".

 

https://m.netinfo.bg/media/images/36725/36725917/991-ratio-evrodeputati-venecuela.jpg

 

Четиримата евродепутати от дясноцентристката Европейска народна партия са пътували към Венецуела, за да се срещнат с Гуайдо.

"В момента ни експулсират от Венецуела: конфискуваха ни паспортите, не ни казаха причината за експулсирането", заяви евродепутатът Естебан Гонсалес Понс в разпространено в социалните мрежи видео, заснето на летището в Каракас.

 

https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Feb2019/2111818781.jpg

 

Венецуелският външен министър Хорхе Ареаса каза в акаунта си в "Туитър", че депутатите са били предупредени няколко дни по-рано, че няма да им бъде разрешено да влязат в страната. 

"Няма да позволим на европейската крайна десница да смути мира и стабилността на страната със своите груби вмешателства", написа той.

 

1aasaa1

 

Прочетена 306 пъти

Станете почитател на Класа