Най-младата конгресменка срещу газовете от кравите, Тръмп изригва, Фокс се забавлява

Най-младата конгресменка срещу газовете от кравите, Тръмп изригва, Фокс се забавлява
  • Автор:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    12.02.2019
  • Сподели:

Зеленият Нов курс, амбициозен екологичен план, представен от най-младата конгресменка в САЩ, демократката Александрия Окасио-Кортез, получи много внимание с целта си да постигне 100% възобновяема енергия, въпреки че инициативата също плахо се позовава на интересен източник на емисии: „газовете от кравите".

 

Проектът, подготвен от конгресменката Окасио-Кортез и сенатор Едуард Марки, има за цел да преосмисли основите на американската икономика, с акцент върху екологичния проблем. За тази цел инициаторите призовават „за пълното изоставяне на изкопаемите горива, за подобряване или за замяна на всички сгради в страната и за пълно преразглеждане на транспорта до степен на спиране на въздушният транспорт, ако е необходимо. "


Те също така се стремят да намалят парниковите газове до почти нулево ниво за 10 години - да достигнат „нулеви нетни емисии - въпреки че не ще са напълно нулеви, защото не са сигурни, че толкова бързо ще могат да се отърват от газовете от кравите, или от самолетите", казва първоначалната версия на информационния лист за резолюция.


Въпреки, че позоваването на "газовете" след това е било елиминирано от документа, то не е минало незабелязано от медиите. Водещата на Fox News Жанин Пирро каза, че нейната любима част от документа е там, където законодателите търсят почти нулеви парникови газове и обясняват, че "те не са сигурни, че ще могат да се отърват от газовете от кравите - не мога да повярвам, че трябва да изрека това – но това е, от пръдните на кравите". В края на видеото се появява сюрреалистичен образ на крава, която взривява планетата с огнен вятър.


От своя страна, американският президент Доналд Тръмп се подигра с "брилянтната" инициатива на демократите в един туит, твърдейки саркастично, че "би било фантастично за така наречения въглероден отпечатък, ако премахнем всички самолети, автомобили, крави, петрол, газ и армията, дори ако никоя друга страна не направи същото".

Прочетена 295 пъти

Станете почитател на Класа