Израелската следа в...

Израелската следа в...
  • Автор:  Поглед Инфо
  • Дата:  
    20.01.2019
  • Сподели:

Специалният прокурор на Министерството на правосъдието на САЩ по делото за престъпленията на Доналд Тръмп разследва ролята на една израелска компания по този въпрос.

Според изданието Daily Beast, един от видните членове на предизборната кампания на Тръмп, Рик Гейтс, отговаряйки на въпросите на екипа, ръководен от Робърт Мюлер, призна намесата на известната израелска фирма Psy-Group (Група за психологически операции) по време на президентските избори през 2016 г. в полза на Тръмп.

 

 

Осведомените източници на Daily Beast отбелязват, че Psy-Group, която има тесни връзки с израелските служби, е предложила на Гейтс стратегия за създаване на много фалшиви акаунти в социалните мрежи, които биха публикували информация, дискредитираща сенатора от Тексас Тед Крус, основния съперник на Тръмп по време на първичните избори през 2016.

Другата идея на Psy-Group била тайно събиране на информация за Хилъри Клинтън - основният съперник на Тръмп от Демократическата партия на изборите на 8 ноември 2016 г. Също така, компанията, оглавявана от бивши израелски разузнавачи е предложила на Тръмп да манипулира информацията в мрежата по такъв начин, че да предизвика максимални противоречия в лагера на главните противници на Тръмп на изборите.

Вестник The New York Times по-рано съобщи, че специалният прокурор Робърт Мюлер, който води разследване на предполагаемия сговор между сътрудниците на Тръмп и чужди правителства, вече е получил достъп до материалите на израелската компания и в момента ги изучава.

 

Превод: М.Желязкова

Станете почитател на Класа