Какъв Путин, бе идиоти!

Какъв Путин, бе идиоти!
  • Автор:  Добри Божилов
  • Дата:  
    15.01.2019
  • Сподели:

Макрон накара милиони да мразят ЕС, повече от всички тролове и хибридни полковници…

 

ЕС и атлантизмът очевидно се разпадат.


Но не заради Путин.

Сигурно на местните заблудени евроинтегратори им е болно, че са служили на порочна кауза, и сега се чудят какво извинение да намерят. И то е, че Путин руши Европа, и случващото се е резултат от “руска хибридна атака”…

Само че…

Путин няма нищо общо с това, че 150 хиляди български семейства ще бъдат изхвърлени на улицата. И как? Не с пазарни мерки, не защото някой е по-конкурентен.

А с… Декрет на Съветския съюз в прослава на социализма…

Да, Декрет на Европейския Съветски съюз, който съсипва абсолютно честно и пазарно спечелена работа на хиляди хора, и то по правила, написани преди Полша, България или Румъния да са влезли в ЕС.

Да, ние сме приели ТЕХНИТЕ правила, единния пазар, конкуренцията. Отворили сме си държавите за техните търговски вериги и банки, а те са си отворили техния за нашите шофьори.

 

https://cdn2.trafficnews.bg/2018/04/04/hiliadi-balgarski-shofyori-stavat-683.jpg

 

Сега изведнъж – банките може, като ни доят “пазарът е отворен”. Като нашите хора изкарат нещо – веднага никакъв пазар, това е “нелоялна конкуренция”, веднага “регулация и забрана”. Москва нареди, спираме…

Опа, не Москва. Брюксел…

Гротеската е пълна. Дори поляците, които изначално мразят Русия (заради векове на взаимни окупации), и са про-европейци, дори те намразват Европа. При тях ударът е по-тежък от при нас, просто защото имат повече камиони.

Путин ли е виновен за мисленето на поляците? В Полша руски хибридни атаки няма. Поляците ги е страх, нащрек са постоянно, дори ги гони анти-руска параноя. Путин ли накара поляците да мразят Макрон, Франция, а с това и ЕС като цяло?

ЕС беше добра идея, сега е пародия. Когато беше просто единен пазар, без Брюксел, без Евро и без икономиката да се управлява от едно място, беше по-лесно.

Да, Франция може да затвори пазара си за камионите. Но България може да изгони банките. Балансът на интересите крепеше единството на съюза. А свободният пазар се гарантираше не от чиновници в Брюксел, а от страха, че като стреляш, и по теб ще стрелят. ЕИО бе в основата на следвоенното възстановяване на Европа.

След това всичко се промени. Франция няма право да затваря пазари за камиони, България няма право – за банки. И двете има право да ги прави Брюксел. Цялата икономическа власт мина в съюза.

И какво стана?

Ами големите пак могат да си затварят пазарите – този път през решение на Брюксел. Малките – духат “знаете какво”….

Т.е. ЕС, със системата си за вземане на решения по същество даде привилегия на големите и богати страни, и отне свободата на малките.

Как се казва това на исторически език?

Казва се “поробване”. Единият има права над другия.

А най-абсурдното е нещо съвсем друго. ЕС има споразумения с трети страни за “свободна търговия”. Тези споразумения са в основата на германския просперитет. Германия единствена е конкурентна на световния пазар и печели от отворените пазари. Целият останал ЕС е “пълен леш”. Но заради Германия, тези споразумения се пазят.

И по силата им, ЕС не може да ограничи камионите от Турция или Русия да пътуват свободно.  Защото иначе и Путин и Ердоган ще резнат някой европейски бизнес.

 

https://www.alo.bg/user_files/l/luksmann.bg/5668459_104114856_big.jpg

 

Да, добре чухте – Русия! Руските шофьори ще си пътуват свободно в ЕС, а българските – на страна-членка – не…

Защо?

Защото България е поробена и няма право да изгони (без санкцията на Брюксел) нито един френски инвеститор. А Русия може да гони когото си иска.

Излиза, че статутът на “член” на ЕС е по-неизгоден от статута на “договор за свободна търговия”…

Ами ако се замислите – логично е да е така. “Член” значи “роб” за малките и “господар” за големите. А “договор за търговия” значи споразумение между равни…

Стой българино под ярема, поне това си свикнал 500 години. На поляците може и да им е тежко, но ние ще го “преживеем”. Ние винаги оцеляваме, на нас робството ни е втора природа…

 

Прочетена 649 пъти

Станете почитател на Класа