Борис Джонсън - рошавият рус клоун на Великобритания

Борис Джонсън - рошавият рус клоун на Великобритания
  • Автор:  Webcafe
  • Дата:  
    11.07.2018
  • Сподели:

Политик, историк, журналист, поет, бивш кмет на Лондон и проспериращ продуцент на грандиозни гафове с очарователен международен характер - Борис Джонсън подаде оставка като външен министър на Великобритания и ускори кризата в правителството на Тереза Мей.

 

 

 

Борис беше твръд привърженик на истински, твърд Брекзит и остана крайно недоволен от сделката, която Мей сключи с Европеския съюз.

 

Той написа, че мечтата за Брекзит умира, а Обединеното кралство върви към унизителния статут на колония към ЕС.

 

Джонсън със сигурност не е приключил с политиката. Ако Тереза Мей падне, той става един от фаворитите за лидерската позиция в Консервативната партия, която в момента управлява островната държава и някогашна световна империя.

 

Ръката на бъдещето може да раздаде всякакви зарове на Борис Джонсън. Той вече има пребогато и колоритно минало и още отсега оставя противоречива диря в историята на Великобритания и света. Ексцентричният консерватор притежава способността да предизвиква вълни от смях, гняв, одобрение и омраза с почти всяка своя изява. Зависи на кой идеологически остров сте се позиционирали.

 

Но той вдъхновява крайни реакции дори сред политически хомогенни сегменти от обществото. Най-голямото забавление е за по-неутралните наблюдатели. Те безпристрастно оценяват таланта на Джонсън да изглежда изключително комично във всяка ситуация.

 

Джонсън може да изглежда изключително смешно в най-обикновени протоколни моменти.

 

Прегърбен, непохватен, шумен, остроумен, с рошава платинено руса коса и оживен поглед, той е майстор на неадекватните гримаси и хумористични физиономии. Няма костюм, който да му стои нормално и усмивка, която да бъде просто проява на дипломатическа куртоазия.

 

Той не може да се задоволи да бъде просто политическа и медийна знаменитост. Не, Борис Джонсън, наричан още и BoJo, е завършен пърформър, класен изпълнител на глуповати обществени каскади. Той е роден да разсмива.

 

Както споменахме по-горе, Джонсън може да изтръгне дълбок хилеж от белите ви дробове само като си стои нормално и се опитва да си стабилизира лицето, чийто черти постоянно се разбягват и разпадат независимо една от друга. Но той сякаш сам търси по-нетрадиционни публични изяви, за да може да блесне в пълния пародиен потенциал.

 

Едно кратко видео събра някои от най-невероятно непохватните моменти на Джонсън от дългогодишна обществена служба пред медийните прожектори и обективи.

 

Тлъстият и тежък Борис поваля крехко японско момче по време на благотворителен ръгби мач. Бившият кмет на Лондон гази в река, стъпва накриво и се пльосва в мътната вода.

 

Бившият кореспондент на The Daily Telegraph в Брюксел участва в дърпане на въже пред Темза, с ожесточена физиономия и костюм, който просто отказва за му стои човешки, Борис изпуска въжето и пада на тревата. Джонсън увисва на заял кабел, опънат високо над земята и безпомощно, но гордо размахва малки британски знаменца.

 

BoJo позира с прясно уловена риба по време на кампанията за Брекзит и всички се чудят кой има по-нелепо изражение - Джонсън или рибока. Тези и още множество моменти маркират комичната публична траектория на иначе доста успешната кариера на Борис.

 

Той предизвиква смях не само с конвулсиите на тялото си, но и с уменята на мозъка и устата си. Борис е легендарен с политически некоректните си реплики.

 

По време на посещение в Израел, той подкрепи еврейската държава и в официална реч каза, че бойкотите срещу израелски стоки са „лудост", подкрепяна от „британски левичари преподаватели с криви зъби и кадифени сакенца".

 

Друг път сравни ЕС с Хитлер и Наполеон заради техния безплоден опит да обединят Европа.

 

През 2006-а говори за канибалски оргии и убийства на вождове в стила на Папуа Нова Гвинея. Борис оприличи Хилари Клинтън на „садистична медицинска сестра в психиатрична клиника" и обвини Обама, че е махнал бюста на Чърчил от Овалния кабинет, защото като половин кениец го е яд на империалиста Уинстън.

 

Зад много от гаврите на Джонсън, всъщност прозира истина, облечена в политически некоректен британски хумор. Но нищо не може да се сравни със спечелената награда негова поетична творба за Ердоган:

 

There was a young fellow from Ankara

"Who was a terrific wankerer

"Till he sowed his wild oats

"With the help of a goat

"But he didn't even stop to thankera."

 

Всичко това, разбира се, преди да стане външен министър. А сега, с оставка в джоба, Борис може да се върне към истерично забавните си реторически подвизи. Поне докато не излезе нов политически пост на хоризонта.

Прочетена 522 пъти

Станете почитател на Класа