Скандал с наръчник на AFA как да "свалим руско момиче" на Световното

Скандал с наръчник на AFA как да "свалим руско момиче" на Световното
  • Автор:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    17.05.2018
  • Сподели:

Футболната асоциация на Аржентина (AFA) е попаднала в окото на бурята, след противоречивите й съвети за завладяване на руските жени по време на Световното първенство по футбол.

 

"Какво да се направи, за да имате шанс с руските момичета" гласи заглавието на една глава от ръководството "Език и руска култура", разпространено във вторник. То е част от курса на обучение на AFA за журналисти, мениджъри, техници и футболисти, които планират да пътуват до Русия за Световната купа.

 

Авторите на ръководството подчертават, че "руските момичета мразят скучните мъже и отделят специално внимание, ако вие сте чисти, миришете добре и сте добре облечени." "Не бъдете негативен. Да не се отправят типичните въпроси, бъдете оригинален", са част от съветите.

 

Една от най-скандалните точки обяснява, че руските момичета "не обичат да ги считат за обекти." "Много мъже, защото руските жени са красиви, просто искат да ги вкарат в леглото. Може би те желаят това, но има хора, които искат да се чувстват важни и уникални. Съветът е да се отнасяте към жената, която стои пред вас, като стойностен човек, със своите идеи и желания ", гласи текстът.

 

Някои участници споделиха в чат част от спорния наръчник в социалните мрежи и интернет реакцията не закъсня.

 

Много потребители разкритикуваха съветите като "женомразки, остарели и мачистки", а други не се поколебаха да пуснат и вицове за това.

Според няколко аржентински медии, усещайки скандала, причинен от съветите, организаторите на курса са иззели наръчника от присъстващите, за премахване на въпросните страници.

Прочетена 484 пъти

Станете почитател на Класа