В Канада започнаха принудително да затварят християнските училища

В Канада започнаха принудително да затварят християнските училища
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    16.05.2018
  • Сподели:

В провинция Алберта принудително закриват християнско училище, осмелило се да цитира библейските истини за греха и содомията. Още на 26 април 2018 г. местното държавно управление по образованието единодушно гласува за закриване на местното общообразователно християнско училище (Cornerstone Christian Academy of Camrose), в гр. Кемроуз. Причината е идеологическа: в изучаваната в училището Библия се критикува мъжеложството (педерастията), което днес се приема за «норма» в съвременна Канада. При това, канадските власти вече обявиха, че окончателно ще закрият християнското училище, още в края на тази учебна година, на 30 юни 2018.

 

 

 

 

Отношенията на училището с канадското «районно» управление за образование започнаха да се нарушават преди около година, когато властите поискаха училището да прекрати да преподава някои Библейски истини, които осъждат мъжеложството и «обиждат» хомосексуалистите.

 

Училището се опитва да се защитава, и обществеността вече е подала оплакване в съда, надявайки се да постигне съдебна забрана за закриването на училището. Но властите вече дадоха ултиматум на училището: или училището ще оттегли иска си, или властите прекратяват всички по-нататъшни преговори.

 

Ситуацията се усложнява, понеже училището притежава само сградата, а учителите са държавни служители, и тях ги е наемало на работа «районното управление», а и по-голямата част от училищното обзавеждане също е държавно, в лицето на същото “районно“.

 

Миналата 2017 година властите наредиха на училището да не публикува на сайта си определени текстове от християнските свети Писания, на училищния сайт. Властите също поискаха, учениците да не изучават “каквито и да е цитати от Библията, които може да са обидни за конкретни хора”, и които противоречат на законодателството на щата Алберта, за правата на човека.

Текстовете, които толкова разтревожиха районните началници на това училище, били напечатани в училищна брошура, за учениците и за родителите им. И наистина, в някои от включените в тази брошура цитати от Библията се говори за вредата от начини на живот, които за християните са «греховни». Например, в цитатите се споменават следните пороци: прелюбодеяние, блуд, магьосничество, вражди, кавги, завист, гняв и ереси.

 

Въпреки че това били само цитати от Библията, за да запазят своето училище, ръководителите му отстъпили на властите и се съгласили «да изрежат» от брошурата всичките откъси, които толкова “наскърбявали“ властите.


Но само изпълнението на искането на либералната цензура, за властите се оказало недостатъчно. След забраната на цитатите от Библията, осъждащи «хомосексуализма», властите веднага поискали от християнското училище, напълно да се премахне от учебния процес, всяко споменаване на думата «грях».

 

Сега, от една страна, медиите споменават, че искането на държавните органи, да забрани на това училище, да използва в процеса на обучението цитати от Библията, противоречи на споразумението между канадското «районно» и християнското училище, защото в официалното споразумение, подписано между училището и властите, държавата се задължава “да не се опитва да променя същността на учебната програма”.

 

 

 

 

Алберта» все още разрешава на християнските училища да имат право, както да са сред училищата, управлявани от държавата, така и, да си имат алтернативни учебни програми. Но на практика властите вече преминаха, ако не към активни репресии към християнските училища, то към стремителната им ликвидация, по всякакви поводи.

Родителите от пострадалото християнско училище, считат, че спорът с цитатите от Библията е бил само повод за закриване на училището. Иначе този спор би бил бързо разрешен, и всичко което властите пожелаят би било изпълнено бързо от християнското училище. Но, изглежда, днес властите в Канада все повече и повече искат да съдят и да затварят християнските училища, отколкото да преговарят и да се договарят с тях.

 

Затова, Председателят на родителския съвет на „опасното“ християнско училище Диана Маргел подчертава, че опитите на канадското «районно» управление да цензурира християнското учение, критикуващо «греха», си остава крайъгълният камък в спора и е основната причина за закриването на християнското училище.

 

„Опасното“ християнско училище посещават 170 ученика от 100 семейства. И след закриването на училището, тези семейства ще бъдат принудени да губят по около два часа на ден, в опасно превозване на своите деца, до най-близкото друго училище.

 

Самото християнско училище в г. Кемроуз, Канада, е основано 1989 година. До 2009 година училището било частично финансирано от държавата. Но 2009 година получило акредитация в «районното», за алтернативна учебна програма в системата на държавните училища. Така че, ако училището бъде закрито и пожелае отново да даде заявка за откриване, в канадското «районно», изобщо не е сигурно, че при новата, насочена към хомосексуализма, държавна политика, християнските училища в Канада, ще получат такава акредитация в бъдеще.

 

Родителите на учениците от “опасното“ училище заявяват в медиите, че новата радикално-либерална система в Канада (идеологията на хомосексуализма), разрушава бъдещето на децата от християнските семейства.

 

В натрапваната идеология на радикалния хомосексуализъм, има доста много враждебност, и в нея напълно се изключва фактът, че и християните трябва да имат някакви права.

 

Прочетена 674 пъти