Вътрешен документ на Apple предупреждава служителите за теч на информация

Вътрешен документ на Apple предупреждава служителите за теч на информация
  • Автор:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    17.04.2018
  • Сподели:

В едно вътрешно изявление на Apple, изтекло и цитирано от Блумбърг, технологичният гигант предупреди своите служители, че могат да се изправят пред правни действия и наказателни обвинения, в случай, че се разгласяват информация за нови продукти и бъдещи планове. на компанията.

 

В документа на фирмата, базирана в Купертино (Калифорния, САЩ), се посочва, че миналата година "са заловени 29 души, предизвикали изтичане на информация, а 12 от тях са арестувани".


Според нотата, такива служители, освен да загубят работата си в Apple, също могат да бъдат заплашени от затвор и големи глоби, защото кражбата на търговски тайни в Съединените щати е класифицирана като федерално престъпление. Освен това се предупреждава, че допусналите изтичания "могат да бъдат изправени пред изключителни трудности да намерят работа на друго място".

 

Течовете са сериозен удар за работата и инвестициите, направени от компанията и нейния персонал в разработването на нов продукт, и са от голяма полза за конкурентите на компанията, които биха се възползвали от изтеклите данни за производството на свое собствено устройство, конкуриращо се с тези на Apple.

 

Сред течовете, които се случиха наскоро преди стартирането на продукти, документът сочи софтуерен пакет за iPhone X или подробности за новия Apple Watch, които може да се отразят негативно на доходите на технологичния гигант.

Прочетена 326 пъти