10 предсказания на Григорий Распутин

10 предсказания на Григорий Распутин
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    11.01.2018
  • Сподели:

Близкият приятел на семейството на последния руски император Николай Втори е бил обикновен селянин, който е успял да се сближи с монарсите благодарение на своя талант на пророк и целител.

 

 

Личността на Григорий Распутин винаги е била забулена в тайни и мистерии, още повече, че той сам е подгрявал интереса към себе си, отговаряйки завоалирано на всички въпроси. Дори неговата гибел е обвита в мистерия и объркани показания на свидетели.

 

Затова не е учудващо, че едни смятат Распутин за светец, достоен за канонизиране, а други – за самия дявол.

Но точно може да се каже, че Распутин е умеел да предсказва бъдещето: той е предвидил не само своята гибел, но и войни, епидемии и катастрофи, станали след смъртта му. Видимо, има и предсказания, които тепърва предстои да се сбъднат. Да разгледаме 10-те най-любопитни от тях.

 

1. Мъртъвците от царското семейство

Распутин е видял два варианта на своята смърт и последвалото бъдеще: ако го убият обикновени селяни, Романови са щели да управляват столетия наред, ако той загине от ръцете на аристократи, предстои братоубийствена война и гибел на царското семейство.

 

Сбъднало се второто предсказание: аристократите дали на Распутин отровена храна, а след това го застреляли в гърба. По-късно увили трупа му и го хвърлили в река.

Много преди убийството на царското семейство, Распутин е чувствал тяхната гибел. Прегръщайки царя и неговата жена, Григориш усещал, че държи в ръцете си мъртъвци.

 

2. Крахът на империята

Ясновидецът в навечерието на 1917 година е говорил за скорошното идване на нова власт, за планини от трупове и за обляна в кръв Нева. ,,Върху Петербург ще се спусне мрак, а когато променят името на града – империята ще рухне”, написал Распутин. Той също е предсказал и сталинските репресии.

 

3. Задава се огромна война

Распутин също отбелязва, че православната вяра угасва, че благодатта изчезва, а занапред ще е само по-лошо. ,,Много ще загинат, няма да има кой да погребва загиналите. Хората ще газят кръв до колене. А след това ще дойде войната”, пророкувал е той, вероятно говорейки за Втората световна война.

 

4. Животът ще загине

Той е предвидил и взрива на АЕЦ ,,Чернобил” и замърсяването на територията около централата с радиация. А също така ядрената авария в АЕЦ ,,Фукушима”. Распутин е казвал, че ще съществуват кули на смъртта, някои от тях ,,ще се пръснат и гнила кръв от раните ще потече, отравяйки всичко живо, земя и въздух”.

 

5. Бездушни създания

Григорий е писал и за клонирането. Той е говорил за скорошното раждане на ,,чудовища, неприличащи нито на хора, нито на зверове, които нямат душа”. Както се вижда, опитите в това направление вече се провеждат. Налице е овцата Доли.

 

Учените все по-често говорят за възможностите в близко бъдеще да се отглеждат деца по поръчка на родителите – избор на външността, лишени дори и от предразположение към наследствени болести.

 

6. И ще стане звярът враг на човека

По думите на ясновидеца, безконтролните генетични експерименти ще доведат до възникването на чудовища, които ще напълнят Земята. По-точно, в Бразилия ще се появят агресивни и отровни пчели, които ще нападат хората. И те ще се размножават с огромна скорост.

 

7. Моралните ценности

Распутин се е безпокоил и за обикновените човешки ценности. Старецът е говорил, че ,,любовта ще изчезне и хората ще стоят на ръба на пропастта”. Равнодушието и себелюбието ще погуби народи и човечеството ще загине.

 

8. Змии

Мистикът е говорил за това, че човечеството ще бъде убит от три змии подред. Първата и втората ще доведат до огромни човешки жертви, но след идването на третата ще оцелеят само единици, които са се прочистили. Те ще могат да попаднат в земния рай. Историците смятат ,че Распутин е говорил така за войните. Първата и Втората световна война вече са оставили своите следи.

 

9. Краят на света

Апокалипсисът Распутин е свързал с Третата световна война, но така и не назовал дата. Той предполагал, че слънцето ще изпепели земята и ще превърне плодородните полета в пустиня, а реките ще бъдат пресушени. И навсякъде ще бъде пустиня, само избраните ще имат шанс да се спасят.

 

10. Светът наопаки
Най-странното предсказание на Распутин е това, че на хората им предстои да преживеят три денонощия на мрак, когато Слънцето ще изчезне, а Земята ще бъде покрита от вездесъща мъгла. “И хората ще чакат смъртта си като спасение. Навсякъде ще има плач и отчаяние. И ще се сменят местата на времената на годината. И ще зацъфти розата през декември, а снегът ще вали през юли”, е казвал пророка.

Прочетена 792 пъти

Станете почитател на Класа