Спецпрокурорът, разследващ Тръмп за Русия, се заинтересува от сметките му в “Дойче банк”

Спецпрокурорът, разследващ Тръмп за Русия, се заинтересува от сметките му в “Дойче банк”
  • Автор:  Classa.bg**
  • Дата:  
    06.12.2017
  • Сподели:

Американският специален прокурор Робърт Мюлър е поискал от “Дойче банк” данни за сметките на американския президент Доналд Тръмп и неговото семейство. Това съобщава “Ройтерс”, позовавайки се на човек, запознат с казуса.

 

 

Мюлър разследва предполагаемите опити на Русия да повлияе на американските президентски избори през 2016 г. и евентуален таен сговор на приближени на Тръмп с Кремъл.

 

Уточнява се, че най-голямата банка в Германия е получила призовка от Мюлър преди няколко седмици, за да предостави информация за определени парични и кредитни транзакции, като междувременно банката е предала ключови документи на американските власти.

 

“Дойче банк”, която е дала заеми в размер на стотици милиони долари на компанията на Тръмп за инвестиции в недвижими имоти, е отказала да коментира каквито и да е въпроси, свързани с който и да било от нейните клиенти.

 

Банката отхвърли исканията през юни от страна на демократите в Конгреса на САЩ да предостави подробности за финансите на Тръмп, позовавайки се на законите за поверителност.

 

Русия отрича намеса в изборите, а Тръмп твърди, няма таен сговор между предизборния му щаб и Москва.

 

Документ, публикуван на сайта на Федералната служба по правителствена етика на САЩ през юни показа задължения на Тръмп в размер на най-малко 130 млн. долара към американския клон на “Дойче банк”.

 

Германската банка е един от малкото големи кредитори, които са отпуснали големи суми на Тръмп през последното десетилетие. Поредица от фалити на бизнесите му с хотели и казина през 1990-те години направиха по-голямата част от Уолстрийт предпазлив да му отпуска кредит.

Прочетена 340 пъти