Дамаск призова ООН да прекрати "военните престъпления" на американската коалиция в Сирия

Дамаск призова ООН да прекрати "военните престъпления" на американската коалиция в Сирия
  • Автор:  Ж.Школски
  • Дата:  
    14.11.2017
  • Сподели:

Дамаск изпрати писмо до Съвета за сигурност и до генералния секретар на ООН, като ги призова да предприемат мерки за прекратяване на "военните престъпления" на международната коалиция, ръководена от САЩ в Сирия, според прессъобщение от сирийското министерство на външните работи.

"Сирийското правителство призовава Съвета за сигурност на ООН да спре незабавно зверствата на тази незаконна коалиция водена от САЩ срещу невинни цивилни граждани и да вземе мерки за предотвратяване на нови престъпления срещу сирийския народ, суверенитета и териториалната цялост на Сирия ", се казва в изявлението, цитирано от Агенцията Сана.

От министерството подчертаха, че действията на коалицията, която не е оторизирана от Дамаск да пребивава в страната, цели създаване на пречки за сирийската армия и нейните съюзници в борбата срещу ислямска държава.

"Сирийското правителство категорично осъжда агресията на международната коалиция и военните престъпления, извършени срещу цивилното население в сирийските провинции Deir e Zor и Raqa", добави министерството.

В писмото се цитира едно от най-скорошните нападения на международната коалиционна авиация срещу град Ал Дуааджи, разположен в провинция Deir ez Zor в близост до границата с Ирак, което отне живота на десет цивилни и остави много ранени.

Прочетена 212 пъти