Наследникът на Путин вече е определен

Наследникът на Путин вече е определен
  • Автор:  Григор Лилов
  • Дата:  
    12.09.2017
  • Сподели:

В интервю за ”Собеседник” известният руски политолог Валерий Соловей заяви, че Владимир Путин ще спечели изборите за президент през 2018 година, но едва ли ще изкара целия срок на този мандат.

“Това за него ще е транзитен мандат, той възнамерява да напусне властта по подобие на това, което направи Елцин”, казва политологът.

 

 

 

Двама президенти? Настоящ и бъдещ.

 

Той сочи и възможността, ако това не стане, да се стигне до вълнения и протести в обществото и все пак властта да бъде сменена.

Соловей е категоричен, че наследникът на руския президент вече е определен и това е Алексей Дюмин.

 

Дюмин е интересна фигура, той идва в политиката от Федералната служба за охрана, някои го наричат “невидим” заради съвсем ограничените му появи по обществени събития. наскоро Путин го назначи за губернатор на Тулска област. Преди това е бил в поделението, което лично отговаря за охраната на руския президент и затова се смята за абсолютно доверен и предан на Путин.

 

 

Именно затова Соловей е убеден, че той е истинският приемник на властта в Русия и това вече се знае от службите. “Русия днес е сериозно болна, необходимо е бързо и ефикасно лечение. Проблемът не е само в корупцията, а в цялостната аморализация на обществото. ние пропадаме в нещо като феодализъм, живеем в някакъв абсолютен абсурд, всички виждаме това, но нищо не се прави”, казва политологът.

 

Според него, вече всички в Русия искат промяна на нещата и връщане на страната към нормален живот-в политиката, бизнеса и обществените отношения. “Всички ще въздъхнат с облекчение, когато това се случи. И парите зад граница-руски и чуждестранни, ще се върнат у нас. Русия ще стане отлично място за правене на бизнес, икономиката ще тръгне нагоре”, прогнозира Соловей.

 

Лансират неофициално, но открито

НАСЛЕДНИКЪТ НА ПУТИН?

 

Кой е той? Конфликтът в руските върхове се изостря

44-годишен, бивш бодигард на Путин, вратар на хокейния отбор, в който участва руският президент, личен негов приятел, бивш служител на Федералната служба за сигурност, бивш заместник-министър на отбраната, временен губернатор на Тула.

 

Син на медик-руски генерал и началник на медицинското управление на съветската армия.

 

Завършил е Воронежкото военно училище по радиоелектроника, кандидат на политическите науки. Бил е в управлението на личната секретна връзка на Путин, а после в управлението по безопасност на руския президент, по-късно негов началник и личен адютант на Путин.

 

Има тесни връзки и дори е бил шеф на охраната на бившия шеф на финансовото разузнаване на Русия, бивш шеф на Газпром и изпълняващ на няколко пъти длъжността служебен премиер Виктор Зубков.

 

Този наследник (един от трите кандидата) е Алексей Дюмин. Засега неофициално, но вече открито определени среди от кремълската върхушка и бизнеселита го лансират за наследник на Путин.

 

За първи път името му като такъв кандидат се чу от устата на журналисти през януари-февруари мин. г.

 

Сега това име прозвуча в интервю на известния руски политолог Валерий Соловей (завеждащ катедра в Московския държавен институт за международни отношения – МГИМО, известен като ковачница на кадри за спецслужбите)

 

Соловей не би си позволил да спомена име, освен ако не е получил разрешение или дори поръчение зад кулисите да назове фигурата. И никой не би му дал трибуна за това без такова разрешение.

 

Политологът е известен още като гуру на блогерите в Русия, но засега никой не го е подгонил, което е знаменателен факт какви сили стоят зад тях и направляват действията им.

 

В този контекст Соловей предлага Дюмин на вожда на Кремъл като елциновски вариант – мирно и почетно оттегляне със запазени екстри от пребиването във властта. Не сега, не по изборите догодина, а след една-две години.

 

Самият факт на обсъждане на наследници на Путин (от които Медведев постепенно отпада като вариант) говори за тежка криза във върховете на руските елити.

 

Изборът на Дюмин вече е апробиран с успех.

Кога и къде? – Тук, в България.

Както е известно, Борисов е бивш бодигард на Тодор Живков (и негов роднина по линията на зет му Иван Славков, като единствено аз съм посочил в книгата си) и бивш отговорен служител от школата на МВР.

бел: благодаря на Ани Михайлова, която обърна внимание, че Дюмин го няма на снимката, а вместо него е Зубков. Пускам снимка и на Дюмин (със звездата на ревера на сакото)Прочетена 1707 пъти