Европа срещу тероризма: Да се атакуват причините или последствията?

Европа срещу тероризма: Да се атакуват причините или последствията?
  • Публикация:  Е.Аврамов
  • Дата:  
    25.05.2017
  • Сподели:

Всяка атака е абсолютно осъдителна. Дори когато е отговор за нарушени права, тъй като винаги има възможност за организиране на борба с несправедливостта. Затова неотдавнашното клане в Манчестър Арена изисква точни разсъждения.

Рационалната логика показва, че тези, които се противопоставят на тероризма трябва да направят правилното нещо, за да го надвият и да контролират ефекта му. В противен случай, действията са риторични и не показват страстно декларираното желание да се премахне произхода на тази ситуация. Това е, което се случва в Европейската общност, където позицията е защита в рамките на своите страни, а не борба с причините, които са извън тези граници: такъв е случаят на международната коалиция срещу Ислямска държава в Ирак и Леванте, която не е постигнала ефективен резултат срещу това зверство.

И причините за това са три: първо, нерешителност пред конкретни политики за решение; второ, липсата на анализ и собствено решение, отхвърляйки чуждия натиск; трето, стратегическата импотентност.

Първо, най-важния и организиран световен тероризъм в момента е в Близкия изток - ислямска държава и Ал Кайда, организации, които са създадени от Пентагона в борбата му да колонизира региона и повторени от Европа чрез международна военна единица, наречена Коалиция. Ето защо, най-ефективният начин за справяне с тероризма е да се признае кои са създателите му и да се промени проекта за подпомагане на тези групи по различни начини, за да се съсредоточи върху борбата с тях. Това което се случва е точно обратното.

Второ, европейското управление, особено немското и английското, подкрепени от Франция, е взело на сериозно ролята си на партньор в укрепването на тероризма следвайки стратегическите заповеди на Пентагона, които се фокусират върху атакуване на основния му враг Башар Асад, а не на джихадистите. До степента, до която Европа следва повелите на чужда сила, тя ще трябва да отговаря пред своите народи за вътрешни атаки на "вълци единаци", обучени за тази цел.

Трето, обединение на шейсет страни с въоръжена мощ, способна да унищожи всеки противник, което не е постигнало целта си, предизвиква съмнение за умишленост. Следователно постиженията на коалицията са просто пропаганда за да не обяснят на гражданите си, че не се изпълнява задачата наложена от Конституцията за осигуряване на безопасност.

Изводът остава за Меркел, Мей и Макрон (тъй като Оланд е активен поддръжник на ИД), и той е:
Да засилят борбата срещу терористични групи в чужбина, а не само да обслужват последствията. Да действат съвместно със Сирия, Русия и Иран е единствената интелигентна и прозрачна възможност. По този начин, важна част от източника на тероризъм ще бъде елиминирана.

След анализ на непосредствените изявления на европейските лидери и медии, подобно на предишните зловещите събития, става ясно, че основният въпрос - произнасянето срещу тероризма в чужбина с последователни действия - не е засегнат и се апелира повече към емоцията, без задълбочаване в основния проблем.

Ако не се действа последователно срещу тероризма, актовете на насилие неизбежно ще се увеличават. Само доколкото се премине от рекламни беседи към честни международни действия срещу този бич, дотолкова може да бъде намален тероризмът.

Не може да се служи на двама господари едновременно.

Станете почитател на Класа